Belföld

Rendőrautókat is megrongáltak a tüntetők

Szemeteskukákat borogatott fel és rendőrautókat is megrongált csütörtökön késő este a tüntetők egy része.
A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet tüntetése A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritás címmel meghirdetett demonstráció résztvevői a Nyugati pályaudvarnál 2018. december 14-ére virradó éjjel. MTI/Mohai Balázs

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet csütörtökre is tüntetést szervezett a Parlament elé, amely órákon át békésen zajlott, ám este több tüntető agresszívvé vált.

A demonstrálók az úgynevezett „rabszolgatörvény” ellen tiltakoztak, a tömeg 17 órától kezdődően kezdett gyarapodni. Idővel a Parlament elé visszatérő tüntetők közül többen agresszíven kezdtek viselkedni – nekimentek a rendőrsorfalnak, miközben zászlórúddal, üres flakonokkal dobálták a rendőröket –, így a rendőrök könnygázzal oszlattak.

Később ködgyertyát is dobtak a rendőrsorfal közé, amire reagálva a rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében elrendelte a védőfelszerelés használatát – a rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel. Két rendőr megsérült, egyikük a fején, másikuk pedig a combján.

A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet tüntetéseA Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritás címmel meghirdetett demonstráció résztvevői a Kossuth téren 2018. december 14-ére virradó éjjel. MTI/Balogh Zoltán

A rendőrség péntek hajnalban nyilvánosságra hozott új közleménye szerint a Kossuth térről elvonuló tüntetők a Szalay utcában és a Vajkay utcában négy parkoló rendőrautót rongáltak meg, visszapillantó tükröket törtek le, míg a demonstrálók egy csoportja a körúton szemeteskukákat borogatott fel.

Mindeközben a csütörtök esti eseményekről tudósítva a 24.hu azt írta, a Momentum tagjaihoz hasonlóan a párt elnöke, Fekete-Győr András is meggyújtott, és a rendőrök közé dobott egy színes füstbombát. Donáth Anna alelnök pedig ugyancsak meggyújtott egyet, de a portál szerint „nem állt szándékában eldobni” az eszközt, aminek ellenére Hajnal Miklós – a Momentum szóvivője – ismertetése szerint a rendőrök kiemelték a nőt, és hátravitték maguk közé.

A Blikk szerint a Kossuth téren a tüntetők csütörtökön szánkót gyújtogattak, és a Parlament egyik ablakát is betörték.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen