Belföld

Erdő Péter: Isten boldoggá akar tenni minden embert

Isten párbeszédre hív és boldoggá akar tenni minden embert - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a fővárosi Szent István-bazilikában szenteste.
Erdő Péter bíboros a Karácsonyi éjféli szentmisén a Szent István-bazilikában - 2018. december 25. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek karácsonyi éjféli szentmisét celebrál a budapesti Szent István-bazilikában 2018. december 24-én. MTI/Illyés Tibor

A zsúfolásig telt székesegyházban Erdő Péter arról beszélt: Isten nagy terve az egész emberiség szabadulásának és boldogságának nagyszerű ajánlata.

„Arra hív minket, hogy túl a tér és az idő határain az ő szeretetében boldogok legyünk.”

Ezért mondja az angyal a pásztoroknak:

„Ne féljetek! Nagy örömet hirdetek nektek és az egész népnek, szabadító született nektek Dávid városában.”

A bíboros azt kérte: örüljünk Jézusnak, aki társunk marad az idők végéig, és osszuk meg másokkal is „ezt az alapvető, nagyszerű örömet”!

Ne sajnáljuk az időt arra, hogy

„szeretetben együtt legyünk. Mert ha arra figyelünk, hogyan szerezhetünk másnak örömet, egyszerre csak azt fogjuk észrevenni, hogy mi is boldogabbak vagyunk”

- fogalmazott.

„És akkor hozzánk is elérkezik a béke. Akkor rajtunk keresztül is előrehalad a nagy terv, amely minden emberi szándékot és elgondolást meghalad”

- tette hozzá.

Karácsonyi éjféli szentmise a Szent István-bazilikában - 2018. december 25.Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek karácsonyi éjféli szentmisét celebrál a budapesti Szent István-bazilikában 2018. december 24-én. MTI/Illyés Tibor

Erdő Péter kitért arra is: karácsonykor Isten

„nemcsak megmagyarázza nekünk a tervet, amely a mi értelmünket meghaladja, hanem eljön közénk, közösséget vállal velünk. Gyöngék közt gyönge lesz, szegények közt szegény, elnyomottak közt eltiport és megalázott. Szenvedő a szenvedőkkel”, és közben „mégis erős Isten”.

Ezzel pedig

„villámként hasítja szét az emberi gondolkodás látóhatárát. Megmutatja, hogy a gyöngeség összefér az erővel, mert a történelemnek és az emberi életnek célja van”

- mondta a bíboros.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen