Belföld

Elindul a főpolgármesteri címért Karácsony Gergely

Karácsony Gergely a Partizán a Facebookon megosztott élő adásában pénteken este bejelentette, hogy arra az elhatározásra jutott: indul 2019-ben a főpolgármesterségért.
Karácsony Gergely Karácsony Gergely bejelentette, hogy indul a főpolgármesterségért (By MSZP - http://mszp.hu/static/content/gallery/3000/3466.jpg, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=66435751)

„Azt szeretném bejelenteni, (…) hogy eldöntöttem, hogy elindulok 2019-ben a főpolgármesterségért, ami praktikusan azt jelenti, hogy részt veszek az ellenzéki előválasztás első fordulóján, remélhetőleg a másodikon is, és ami a legfontosabb, a végén szeretném megnyerni a főpolgármester-választást”

– tette meg bejelentését a zuglói polgármester Gulyás Márton a Facebookon megosztott Partizán című vlogja élő adásában.

Amikor a döntése mögött húzódó víziójáról kérdezték a Párbeszéd politikusát, ő mindenek előtt megjegyezte, hogy miután a város egy nagyon komplex dolog, így meglátása szerint nagyon nehéz egy-két dolgot kiemelni, s véleménye szerint sokszor inkább árt, mint használ az ügynek, ha valaki egyetlen mondatban foglalná össze a problémát.

Egyetért azzal, hogy élhető városra van szükség, ám kiemelte, hogy szerinte nem elég az, hogy „túléljük a várost”. A maga részéről röviden úgy foglalná össze céljait, hogy

„egy emberi léptékű Budapestet szeretnék. Egy várost, ami mindenkié; és a mindenki alatt az embereket értem, nem az ingatlanbefektetőket, nem a reprezentálni akaró politikusokat, nem a térkő-gyártókat, nem az autókat – hanem az embereket. Az embereket, akik természetesen akarnak közlekedni, akár autóval, akár máshogy; akik akarnak vásárolni, akár egy plázában, akár egy kisboltban, és akik akarnak közügyeket intézni, akár itt, akár ott…”

Később részletezte, hogy – akárcsak egy kisebb településen – egy nagyvárosban is ideálisnak tartaná, hogy legyenek közösségi terek, valódi közösségek és a közösséget szolgáló praktikus dolgok is. Fontosnak tartotta, hogy egy nagyvárosban is „lehessen levegőt venni”, s legyenek olyan kisebb terek, ahol az ember magára találhat.

Karácsony Gergely elmondta azt is, hogy meglátása szerint Tarlós István első ciklusa pozitívabb volt, s ezzel kapcsolatosan a közösségi közlekedésben elért fejlesztéseket illette pozitív bírálattal, ugyanakkor a második ciklust érintően kifogásolta, hogy a főpolgármester nem lépett fel bizonyos, a budapestieket hátrányosan érintő kormányzati döntések ellen.

A teljes videó, amelyben további témákat is érintenek, alább megtekinthető:Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen