Belföld

Több lap és a Klubrádió sem kérdezhet Orbán Viktortól az idei első Kormányinfón

Az idei év első Kormányinfóján rendhagyó módon most Orbán Viktor áll az újságírók elé, ám az esemény előtt fény derült arra is, hogy nem minden lap és rádió regisztrációját fogadták el, vagyis nem tud mindenki kérdezni a miniszterelnöktől ezen az alkalmon.
Mikrofon Nem mindenki kérdezhet a sajtóeseményen a miniszterelnöktől, ugyanis több lap regisztrációját visszautasították a nagy médiaérdeklődésre való tekintettel (Forrás: pixabay.com / designfoto)

Az év első Kormányinfóján – amely délelőtt fél tizenegykor vette kezdetét a mai napon – Orbán Viktort kérdezhetik különböző témákban az újságírók, ám utóbb kiderült, nem minden lap és rádió munkatársának adatott meg ez a lehetőség, mivel többek regisztrációját nem fogadták el. S hogy milyen koncepció alapján utasították el a regisztrációk egy részét, az az Index szerint nem egészen világos.

Az érintett lapok a portál összegzése szerint a Magyar Hang, a Mérce, a Direkt36, az Alfahír, valamint az Azonnali, s rajtuk kívül a Klubrádió munkatársai sem mehettek be a Kormányinfóra.

A Klubrádió hajnalban kapott levelet a Miniszterelnökségtől, amelyben azt az indoklást kapták, hogy nekik már nem jutott hely – jóllehet úgy tudják, hogy más szerkesztőségek később regisztrálva is pozitív visszajelzést kaptak.

Az Azonnali ugyancsak a „nagyarányú médiaérdeklődésre való tekintettel” nem tudott bejutni, ahogyan a Mérce is hasonló tartalmú választ kapott.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen