Belföld

Felelőtlenül használt elosztó okozta egy kisfiú halálát

Halálos áramütést szenvedett egy kisfiú tavaly szeptemberben Nagycserkeszen, miután hozzáért egy életveszélyes elosztóhoz az otthonukban. Az ügyben az elosztót felelőtlenül használó édesapát Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emberölés vétségével vádolja.
Életveszélyes elosztó A tévéhez használt hosszabbító és elosztó életveszélyes volt (Forrás: ugyeszseg.hu)

A vádirat szerint tavaly szeptemberben egy kétgyermekes nagycserkeszi család új tévét vett, amit a szobában helyeztek el. Az édesapa azonban egy olyan négyes elosztós hosszabbítóval csatlakoztatta a készüléket a villamoshálózatra, amelynek az elosztó részénél nagy részben hiányzott a burkolata, és szabadon érinthető volt az áramvezető sín is. Mindemellett a csatlakozó vezetékeket házilag cserélték ki.

A tizenegy hónapos, járni még nem tudó kisfiú pedig úgy érhette el az életveszélyes elosztót, hogy azt az apa a földre tette.

A baleset szeptember tizenötödikén történt, amikor is az édesapa anélkül ment el dolgozni, hogy a hosszabbítót kihúzta volna a konnektorból, és élettársának sem jelezte, hogy az veszélyes lehet. Ezután kora este az édesanya az udvarra ment kiteregetni a ruhákat, ami alatt egy rokon nőre bízta a kisfiút.

A nő ugyancsak nem tudott róla, hogy életveszélyes lehet a tévé áramellátása, így megengedte a kisfiúnak, hogy négykézláb mászkáljon a szobában. A gyermek azonban eközben megérintette az elosztót, és halálos áramütést szenvedett el.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott tisztában volt vele, hogy életveszélyes az elosztó, s annak érintése halálos lehet, mégsem gondoskodott a megfelelő eszköz beszerzéséről. Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a törvényszék felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a kisfia halálát okozó vádlottat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen