Belföld

Bíróság elé állt az inárcsi gyilkossággal vádolt férfi

Bíróság elé állt az a férfi, aki a vád szerint megölt egy inárcsi családsegítőt. A vádlott bocsánatot kért, majd később összeesett, és mentőt kellett hívni hozzá. Az ügyészség tizenkét évet kért a férfira, aki a bűncselekmény előtt attól tartott, utcára teszik kiskorú gyermekeivel.
A bűncselekmény helyszíne 2018 májusában ölte meg a férfi a családsegítőt (Forrás: police.hu)

Első alkalommal állt bíróság elő az a korábban hitelcsapdába került férfi, aki a vád szerint tavaly júliusban többször nyakon szúrt egy családsegítőt. Cs. Attila korábban ettől a szociális munkástól kért segítséget, ám az eset idejében attól félt, hogy ki fogják lakoltatni őt, gyermekeit pedig elveszik tőle – derül ki a Blikk cikkéből.

A 24.hu azt írja, az ügyész a vádat ismertetve elmondta, hogy Cs. Attila nyugdíjba vonulásáig rendőrként, majd pedig biztonsági őrként dolgozott, s feleségével három gyermeket, köztük két kiskorút neveltek. Legkisebb gyermekük beszélni és mozogni sem tud, így folyamatos felügyeletet és gondozást igényel. A család 2002-ben deviza alapú kölcsönt vett fel, amelynek megemelkedett törlesztőjét azonban nem tudták fizetni, s egy időre Sopronba költöztek. A férfi az ügyész szerint egy családi konfliktus során bántalmazta feleségét, aki ezért egy időre szüleihez költözött, mielőtt aztán néhány évvel később visszaköltözött volna az Inárcsi házba. Később Cs. Attila is beköltözött ide.

A házaspárnak végül 59 milliós tartozása halmozódott fel, ezért végrehajtási eljárás indult ellenük, de a házuk elárverezése után is több mint 40 milliós tartozás nyomta a vállukat. A házat tavaly júliusig kellett volna kiüríteniük, s a hónap elején a férfi a polgármesteri hivatalban megtudta azt is, hogy szeptemberig nekik kell megoldaniuk a lakhatásukat, s csak onnantól tudnak nekik helyet találni.

Ezután a férfi július 11-én a családsegítő irodában érdeklődött az ügyintézőtől arról, hogy sikerült-e szállást találnia, de a nő nemleges válaszán, valamint azon közlésén, hogy kilakoltatás esetén intézkednie kell arról, hogy a gyermekeket gyámhatóság helyezze el, annyira feldühödött, hogy a bicskáját elővéve két alkalommal nyakon szúrta a családsegítőt. A nő ennek következtében a helyszínen életét vesztette,

A férfi otthonában illegálisan, engedély nélkül tartott gázriasztó fegyvert is találtak. A vádlott beismerte bűnösségét a gyilkosságban és a lőszerrel való visszaélésben is.

„Nem is hittem el, hogy ez megtörtént. Szeretnék bocsánatot kérni az elhunyt hozzátartozóitól. Magam se hiszem el, hogy ez megtörtént, szeretnék az áldozattal helyet cserélni, jóvá tenni mindent. Ez egy olyan tragédia, amit a társadalom nem engedhet meg”

– idézi a Blikk a férfit, aki később a tárgyaláson összeesett. A bíró ezt követően mentőt hívott hozzá.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen