Bulvár

Harapásával ölte meg a kígyót a kisgyermek

A Brazíliában élő kisfiúra azért figyelt fel a világ, mert még csak nem is puszta kézzel, de puszta szájjal halálra mart egy mérgeskígyót.
Jararaca lándzsakígyó Jararaca lándzsakígyó (Bothrops jararaca)

A másfél éves kisgyermek hihetetlen szerencsével élve megúszta a „ragadozást”, s ezzel ráadásul olyan, a kígyóméreg által előidézett kínoktól menekült meg, amilyen például a test különböző pontjain keletkezett duzzanatok okozta kellemetlenségek, vagy a test különböző pontjaik keletkező spontán vérzések megjelenése. Mindezeken túl a kígyó mérge gyakran okoz halált is; a megmart emberek alig 30%-a marad életben.

Az eset még vasárnap délután történt, mikor a kisfiú a kert végében játszott – az anya, mikor kiért a kertbe, hogy megbizonyosodjon róla, minden rendben van-e a gyermekével, szörnyű felfedezést tett. A fiú szájából egy jararaca lándzsakígyó (Bothrops jararaca) lógott-tekergett lefelé. A viperafélék családjába tartozó állat a csodával határos módon nem marta meg a gyereket, mivel a fiú még azelőtt végzett vele, mielőtt az támadhatott volna.

A gyermeket az esetet követően gyorsan kórházba szállították, ahol az orvosok megnyugtatták a feldúlt édesanyát; a fiú szervezetébe nem került méreg.

A jararaca lándzsakígyó leginkább azért jelenthet veszélyt az emberekre, mert egyrészt a talajon él, s így gyakran találkozhat emberekkel, másrészt viszont kifejezetten kedveli a megművelt területeket, ahol apró rágcsálókkal, madarakkal táplálkozik, s nem riad vissza az emberek lakta területektől sem. Mindezeket túl, bár szerencsére létezik a mérgére ellenszer, a viszonylag gyakori támadások következtében az erős méreg még így is sok ember életét veszélyezteti.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen