Bulvár

A cica mentette meg gazdiját a mérges kígyótól

Szokatlan bátorsággal mentette meg gazdáját egy macska egy veszélyes mérges kígyó támadásától Ausztráliában.
hős macska A kép illusztráció (Forrás: Soopermexican.com)

Az ausztrál keleti parton fekvő Mackay-ben élő Denise Thynne a kertjében a locsolócsővel éppen a rózsáit öntözte, amikor megzavart egy vöröshasú ausztrálsiklót (Pseudechis porphyriacus). Ennek az állatnak a mérge képes bénulást okozni, amivel megtámadja az izom- és idegrendszert. A kígyó megmarta a 66 éves nőt, akinek a házimacskája (Skitzo) azonban nem nézte tétlenül a támadást és rátámadott a kígyóra, végül halálra is harapta a hüllőt.

Thynnet már háromszor marta meg kígyó életében, így nem esett pánikba, mert tudta, hogy mit kell tennie. Először bekötötte a sebét, majd hívta a mentőket. Mint az később kiderült, a kígyó az első harapással szerencsére még nem fecskendezett elegendő mérget a nő testébe ahhoz, hogy lebénuljon.

A vöröshasú ausztrálsiklók a kontinens keleti partvidékének trópusi területein élnek. Több mint két méteresre is megnőhetnek, többnyire apró állatokkal táplálkoznak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen