Bulvár

Sonkával a fején tévesztette meg az internetet egy kutya

Néhány óra alatt majdnem 100 ezer ember együttérzését vívta ki magának az a kutya, akit gazdája egy sonkaszelettel a fején fotózott le.
Sonkakutya hoax A szóban forgó kép (Forrás: independent.co.uk)

Már néhány nap leforgása alatt közel 116 ezer megosztást és 61 ezer kedvelést sikerült elérnie egy észak-karolinai férfinak egy olyan Facebook-bejegyzéssel, melyben kutyájáról és egy szelet sonkáról osztott meg egy fotót. A fénykép azért szerezhetett ennyi megosztást, mert a férfi a fénykép megtévesztő mivoltát kihasználva azt állította, hogy az eb igen súlyos égési sérüléseket szenvedett, s kérte az embereket, hogy „lájkokkal és megosztásokkal imádkozzanak” a kutya felépüléséért. A fényképet kísérő szöveg egyébként magyarra fordítva megközelítőleg így szólt:

„Ez a szegény kutyus nagyon súlyosan összeégett, miközben egy lakástűzből gazdáit próbálta kimenteni a lángok közül. Egy lájk = egy ima, Egy megosztás = tíz ima.”

Sok felhasználó saját megjegyzéseket is fűzött a képhez, mikor megosztotta azt, egyesek például arra kérték ismerőseiket, hogy „Jézus nevében” segítsenek „meggyógyítani” a kutyát, míg mások ugyancsak meglehetősen „szentimentális” kísérőmondatokkal igyekeztek másokat is a behjegyzés megosztására sarkallni.

Akadtak végül olyanok is, akik a fotót egy kicsit alaposabban is megvizsgálták: ők rájöhettek arra, hogy a kutya valójában egyáltalán nem sérült meg, hanem egy sonkaszelet „díszeleg” a fején. A sonkás kutya sikerén felbuzdulva végül sok kutyatulajdonos kezdett felvágottakkal „pózoló” kutyájáról hasonló képet megosztani – természetesen már csak „viccből”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen