hirdetés
Bulvár

Kim Kardashian nem mossa meg túl sokszor a haját

Egy új divathóbortnak hála Kim Kardashian is leszokott a gyakori hajmosásról. Valójában ez tényleg csak egy újabb hepp, vagy tudományosan bizonyított előnyei is vannak a samponmentes életmódnak?
Kardashian Kardashian is inkább elhagyja a rendszeres hajmosási rituáléját (Forrás: Lovemyall.com)
hirdetés

Bár az a nézet, hogy a sok hajmosás nem tesz túl jót a hajunknak és inkább le kellene szoknunk a kemikáliák használatáról, egyáltalán nem új keletű, a samponmentes életmód mégis most vált igazán felkapottá. Sok sztár, köztük Kim Kardashian is leszokott a gyakori hajmosásról. Ez vajon csak egy újabb divathóbort? Vagy esetleg van valamilyen tudományos háttere is? A New York-i Westside Mount Sinai Bőrgyógyászati Központ szakembere, Dr. Angela Lamb most megválaszolja ezt a kérdést.

Hajszálaink fehérjéből tevődnek össze, a gyökereknél pedig olajmirigyek találhatók. Az itt termelődött olaj képez egyfajta védőréteget a hajunkon. Ettől is alakul ki annak zsírossága, aminek az a célja, hogy a hajszálak ne töredezzenek el.

A hajmosás elhagyásával ezt a természetes védőréteget meghagyjuk, így elvileg nincs is másra szükség a hajunk egészségének megóvásához. Természetesen ez csak akkor igaz, ha nem használunk emellett hajformázókat és kemikáliákat.

Azonban a városokba való beköltözések után elkerülhetetlenné vált, hogy a piszok és a különböző szennyeződések megtapadjanak a hajunkban. Éppen ezért a mosás hiánya akár gombás vagy egyéb fertőzéseket is okozhat. A szakértő azt tanácsolja, hogy mindenki kísérletezze ki, milyen igénye van a saját hajának. Amint valami olyat teszünk, ami nem esik neki jól, azt úgyis rögtön jelezni fogja valamilyen módon.

Azok, akik szeretnének a samponmentes mozgalom tagjai lenni, megtisztíthatják a hajukat akár szódabikarbónával is. Az egészséges ápoltságról és a fényről pedig almaecet használatával gondoskodhatunk.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Natalie Portman személyesen is megszólalt a Genezis-díj ügyében

Natalie Portman személyesen is megszólalt a Genezis-díj ügyébenGyereket vár Rachel Weisz és Daniel Craig

Gyereket vár Rachel Weisz és Daniel Craighirdetés
Elpusztult Willow, II. Erzsébet utolsó corgija

Elpusztult Willow, II. Erzsébet utolsó corgijaConchita Wurst bevallotta, hogy HIV-fertőzött

Conchita Wurst bevallotta, hogy HIV-fertőzötthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen