hirdetés
Bulvár

Kim Kardashian nem mossa meg túl sokszor a haját

Egy új divathóbortnak hála Kim Kardashian is leszokott a gyakori hajmosásról. Valójában ez tényleg csak egy újabb hepp, vagy tudományosan bizonyított előnyei is vannak a samponmentes életmódnak?
Kardashian Kardashian is inkább elhagyja a rendszeres hajmosási rituáléját (Forrás: Lovemyall.com)
hirdetés

Bár az a nézet, hogy a sok hajmosás nem tesz túl jót a hajunknak és inkább le kellene szoknunk a kemikáliák használatáról, egyáltalán nem új keletű, a samponmentes életmód mégis most vált igazán felkapottá. Sok sztár, köztük Kim Kardashian is leszokott a gyakori hajmosásról. Ez vajon csak egy újabb divathóbort? Vagy esetleg van valamilyen tudományos háttere is? A New York-i Westside Mount Sinai Bőrgyógyászati Központ szakembere, Dr. Angela Lamb most megválaszolja ezt a kérdést.

Hajszálaink fehérjéből tevődnek össze, a gyökereknél pedig olajmirigyek találhatók. Az itt termelődött olaj képez egyfajta védőréteget a hajunkon. Ettől is alakul ki annak zsírossága, aminek az a célja, hogy a hajszálak ne töredezzenek el.

A hajmosás elhagyásával ezt a természetes védőréteget meghagyjuk, így elvileg nincs is másra szükség a hajunk egészségének megóvásához. Természetesen ez csak akkor igaz, ha nem használunk emellett hajformázókat és kemikáliákat.

Azonban a városokba való beköltözések után elkerülhetetlenné vált, hogy a piszok és a különböző szennyeződések megtapadjanak a hajunkban. Éppen ezért a mosás hiánya akár gombás vagy egyéb fertőzéseket is okozhat. A szakértő azt tanácsolja, hogy mindenki kísérletezze ki, milyen igénye van a saját hajának. Amint valami olyat teszünk, ami nem esik neki jól, azt úgyis rögtön jelezni fogja valamilyen módon.

Azok, akik szeretnének a samponmentes mozgalom tagjai lenni, megtisztíthatják a hajukat akár szódabikarbónával is. Az egészséges ápoltságról és a fényről pedig almaecet használatával gondoskodhatunk.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Máris rajong a jégért a budapesti állatkert kis elefántja

Máris rajong a jégért a budapesti állatkert kis elefántja


ELEFÁNT,     BUDAPEST,     ÁLLATKERT

Dylan Farrow azt állítja, Woody Allen hazudik

Dylan Farrow azt állítja, Woody Allen hazudikhirdetés
Aradi Balázs visszatér a Barátok köztbe

Aradi Balázs visszatér a Barátok köztbeEliza Dushku azt állítja, 12 évesen molesztálták őt

Eliza Dushku azt állítja, 12 évesen molesztálták őthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen