Bulvár

Egy kutya „pszichológusa” lett a fehér lúd

Elképesztően aranyos képek készültek a szokatlan párosról, pedig nem volt ám mindig ilyen kezes a kutyus! Sokáig még a menhely dolgozói is féltek a közelébe menni.
Kutya és lúd Nem is gondolták volna, hogy végül barátságos kutya lesz Rexből (Forrás: swns.com)

A 11 éves, Rex nevű német juhászkutyát egy roncstelepről, nyomorúságos körülmények közül mentette ki egy állatvédő szervezet. A szerencsétlen kutya szinte egész addigi életében láncra kötve éldegélt, és az őt ekkor „gondozó” emberek úgy tartották, a kutya létének egyetlen célja a félelemkeltés kell, hogy legyen.

Végtére is, a roncstelep tulajdonosai el is érték a céljukat; mire az állatvédő szervezetnek sikerült kimentenie a roncstelepről az ebet, addigra a kutya már a végletekig agresszívvé vált. Etetéséhez mindig két emberre volt szükség; az egyikük elterelte a kutya figyelmét, míg a másik ember a lehető leggyorsabban a kutya elé helyezte az ételt. Rex emellett minden, valami módon a közelébe kerülő élőlényre is vadul rátámadott, akár akkor is, ha az adott állat vagy ember éppenséggel – úgy szólván – rá sem nézett. Végül, mivel a menhelyen több gondozót is megharapott, a kutyát egy lovakat, kutyákat és gazdasági állatokat befogadó szervezethez helyezték át.

Rex és barátjaRex és barátnője (Forrás: swns.com)

A helyzet először itt sem változott; a kutyán nem tudtak segíteni a szakemberek sem, így lassacskán mindenki azt látta a legkegyesebb megoldásnak, ha a végletekig megnyomorított lelkű állatot elaltatják. És ekkor, a legváratlanabb pillanatban, a legváratlanabb élőlény mentette meg igazán a kutyát; egy a menhelyen élő lúd barátsága teljesen megnyugtatta őt.

A madarat természetesen nem szándákosan ismertették össze a veszélyes kutyával; Geraldine – a lúd – maga látogatta meg egy napon a kutyát a kifutójában, s ekkor kötött barátságot a két mentett állat. Geraldine és Rex azóta szinte mindig együtt vannak; kergetőznek, vagy éppen csak együtt ücsörögnek a menhelyen.

Rex kutyaRex és Geraldine - a lúd is mentett állat (Forrás: swns.com)

A gondozók szerint a lúd igen jó hatással volt Rexre, aki új barátja (vagy hát pontosabban barátnője) mellett nyugodt, kiegyensúlyozott öregecske kutya lett, és immár nem támad rá a gondozóira sem. Mi több, érdekes módon egészen megváltoztatta az emberekhez fűződő viszonyát is – egy madár!Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen