Bulvár

Quasi, a betegsége ellenére is szerető otthonra lelt kutyus

Quasi sokáig az utcán kóborolt és annyira elvadult, hogy csak csapdával tudták befogni őt. Az egészen érdekes küllemét a kutya egy olyan betegségnek „köszönheti”, amely rajta kívül az egész világon legfeljebb 16 másik ebet érint.
Quasi, német juhász Quasi, az egészen különleges német juhászkutya (Forrás: outdoorhub.com)

Hogy hogyan került az utcára Quasi, azt senki nem tudja – el lehet azonban képzelni, milyen óriási nehézségeket tapasztalt a rövid gerinccel született állat. A kan német juhászkutya ugyanis betegsége miatt a fejét csak nagyon „limitált” módon képes elfordítani, ahhoz pedig, hogy étkezzen, szintén segítségre van szüksége, hiszen nem tudja lehajtani a fejét. Most, hogy már szerető gazdikra talált, ez természetesen nem okoz neki problémát, hiszen amíg eszik, tartják számára a tányérját, az ivóvizet pedig egy számára is könnyen elérhető állványra szerelték. Mindezek a figyelmességek azonban nem segítették az életét az utcákon...

QuasiQuasi mára egy eb-híresség lett (Forrás: sailor.mnsun.com)

Quasi még akkor is igen félénk volt, amikor az állatmenhelyen megpillantotta őt az új gazdája, kezdeti félénksége azonban hamar elszállt, amikor végre egy olyan helyre kerülhetett, ahol megfelelő gondoskodásban részesült.

Ahhoz, hogy a rövid gerinccel született kutyák betegségének okait jobban megismerhessék, Quasi-t és gazdáját arra kérték az állatorvosok, hogy vérmintát vehessenek az állattól. Emellett a beteg kutyus rendszeres felülvizsgálatokra jár.

QuasiA kutyus és gazdája (Forrás: news.yahoo.com)

Az egészen „egyedi küllemű” ebnek mára már nem csekély rajongótábort is sikerült összegyűjtenie: legalább 100 ezer követője akad a Facebookon. A gazdája egyben szeretné felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ha nagyszerű kutyákat keresnek, érdemes lehet ellátogatniuk egy menhelyre, hiszen ő is itt találta meg Quasi-t – és sok más, elhagyatott kutya is vár még szerető gazdára.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen