Bulvár

Kiderült, milyen hivatalos ajándéktárgy készül II. Erzsébet brit királynő 90. születésnapja alkalmából

Noha a kilencvenedik születésnapig még több mint egy hónap van hátra, már a napokban fény derült rá, hogy milyen különleges ajándéktárgyakat vásárolhatnak majd mindazok, akik a jeles alkalomról otthonaikban is meg szeretnének emlékezni.
Hivatalos ajándéktárgy II. Erzsébet brit királynő 90. születésnapja alkalmából készült teáskészlet (Forrás: independent.co.uk)

A hivatalos születésnapi ünnepségre még hónapokat kell várni, de a királynő rajongói máris azon töprengenek, vajon milyen ajándéktárgyakat szerezhetnek majd be ennek kapcsán – az egyik legpompásabb ilyen „ajándéktárgy”, vagy emlék pedig minden bizonnyal egy szépen tervezett porcelán teáskészlet lesz, amely a hétfői napon kerül bemutatásra.

Jóllehet, a csodálatos porcelánkészletet csak viszonylag kevesek engedhetik meg maguknak, hiszen ennek ára meglehetősen borsos lesz – egy átlagos családnak mintegy 200 angol fontot, azaz átszámítva mintegy 76-77 ezer forintot kellene kifizetniük ahhoz, hogy együtt ünnepelhessék meg egy-egy ilyen csészével és teával a királynő kilencvenedik születésnapját. Egyetlen csésze ugyanis mintegy 55 fontba kerül, míg a kollekció legolcsóbb darabja egy 25 fontos (~ 10 000 forint) bögre. Aki pedig akár egyetlen tányért is szeretne vásárolni, annak igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia – nem kevesebb, mint 89 fontot, azaz közel 35 ezer forintnak megfelelő összeget kell ugyanis kifizetnie.

A borsos árért cserébe ellenben egy igen emlékezetes és szép szettet szerezhet meg a megfelelően vagyonos alattvaló: a porcelánokat a királynő címere, valamint virágok (például nefelejcsek és búzavirágok) díszítik, ráadásul a készlet minden egyes darabját kézzel készítették. A teás készlet minden eleme kiváló minőségű finomporcelánból készül, ráadásul 22 karátos arannyal ékesítik a II. Erzsébet királynő előtt tisztelgő emléktárgyakat.

Hiába kell még hónapokat várni királynő kilencvenedik születésnapjának hivatalos megünneplésére, sok boltot máris valósággal elözönlöttek a témában készült konyharuhák, teddy macik, valamint a hasonló, jellegzetes „szuvenírek”.

II. Erzsébet királynő születésnapja április 21-én lesz, de a szokásokhoz hűen a hivatalos ünnepségek csak az ezt követő hónapban-hónapokban veszik a kezdetüket – ekkor viszont rendszerint nagyszabású és igen költséges, valamint nem kevésbé látványos rendezvényeket élvezhetnek az ünneplő alattvalók.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Los Angelesben nyugodhat Andy Vajna

Los Angelesben nyugodhat Andy Vajna


ANDY VAJNA,     GYÁSZ,     TEMETÉS

Kiderült, ki Pintér Tibor új szerelme

Kiderült, ki Pintér Tibor új szerelmeA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen