Bulvár

Szökése után 56 évig bujkált a rendőrség elől

Több mint fél évszázadig sikerült bujkálnia a hatóságok elől a valódi shawshanki szökevénynek. A most 79 éves férfinak azonban valószínűleg már nem kell túl sokat gondolkodnia az újabb szökésen, hiszen előreláthatólag áprilisban szabadlábra helyezik.
Frank Freshwaters 23 éves korában szökött meg, 79 évesen kapták el (Forrás: Winknews.com)

Kevés olyan film-, vagy éppen könyvkedvelő van, aki ne látta/olvasta volna A Remény rabjait. Az alaptörténet a következő: adott egy bankár, akit tévesen, közvetett bizonyítékokkal ítélnek el gyilkosságért. Dufresne-t nem könnyű megtörni. Közel két évtizede éli mindennapjait a börtönben, ahol kivívta már mind a rabtársak, mind pedig az őrök tiszteletét. A reményt viszont, hogy egyszer kiderül ártatlansága, sosem adja fel. Egészen, amíg meg nem ölik azt a másik frissen odakerült fegyencet, akinek vallomása alapján kérvényezhetné az újratárgyalását. Ezek után kerül sor arra, amit addig előtte senkinek sem sikerül véghezvinnie: megszökik a börtönből.

Ez a sztori Stephen King fejéből pattant ki és a filmet, amely ez alapján készült, egy igazi börtönben forgatták. Egy olyanban, ahonnan valóban sikerült megszöknie az egyik, szintén gyilkosságért elítélt férfinak.

Frank Freshwaters 1959-ben került be az ohiói büntetést végrehajtási intézetbe. Mondjuk ő nem két évtizedet, csupán két hónapot töltött el ott. Ezután lógott meg és több mint fél évszázadon keresztül nem is sikerült elkapnia a rendőrségnek.

Freshwaters leginkább kamionvezetéssel kereste meg a mindennapi kenyerére valót. 23 éves korában szökött el a börtönből, ám 16 évvel később egyszer bekerült a hatóságok látókörébe. Mivel azonban a férfi ez idő alatt semmilyen bűntettet nem követett el, és mert ilyen régóta volt szabadlábon, békén hagyták.

2015 májusában aztán mégis elkapták és visszakerült az ohiói intézménybe. Jelenleg valószínűleg már nem foglalkoztatja a szökés gondolata, már csak azért sem, mert áprilisban feltehetőleg szabadlábra helyezik. Bár ezt az ügyészség nem igazán akarta engedélyezni, egészségi állapotára és szerető családjára való tekintettel, mégis belementek Freshwaters szabadon engedésébe.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Kiderült, ki Pintér Tibor új szerelme

Kiderült, ki Pintér Tibor új szerelmeA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen