Bulvár

Ez a pingvin minden évben 8 ezer kilométert úszik azért, hogy találkozhasson megmentőjével

Ez egy annyira hihetetlenül cuki sztori, hogy el sem hiszed!
pingvin A két jóbarát (Forrás: Theepochtimes.com)

Egy dél-amerikai Magellán-pingvin minden évben megtesz egy hosszú utat azért, hogy találkozzon egy nyugdíjas kőművessel - aki részmunkaidős halász is egyben - Joao Pereira de Souzával. Ő egy brazil szigeten, Rio de Janeirotól nem messze lakik, aki néhány évvel ezelőtt talált rá a pingvinre olajban úszva, élet és halál között.

A férfi alaposan megtisztította az olajtól a madár tollait és még halat is adott neki, hogy az erőre kapjon és túlélje a megpróbáltatásokat. Az állatot Jinjingnek keresztelte el - írja a The Wall Street Journal. Amikor az öreg halász a gyógyítást követően megpróbálta a pingvint szabadon engedni, az nem akarta őt elhagyni.

"Úgy szeretem a pingvinemet, mintha a saját gyermekem lenne és úgy hiszem, hogy ő is szeret engem" - mondta Joao Pereira de Souza. "11 hónapig velem élt, és amikor új tollakat növesztett, csak akkor hagyott el" - tette hozzá.

Néhány hónappal később azonban Jinjing visszatért a férfihoz, ami azóta már hagyománnyá vált. A pingvin minden évben nyolc hónapot együtt tölt a férfival, mielőtt visszatér Argentína és Chile partjaira. Ez a tradíció már négy éve tart, az állat pedig a férfi elmondása alapján minden évben egyre gyengédebben bánik vele és egyre jobban örül a viszontlátásnak. A madár még azt is engedi megmentőjének, hogy ölelgesse és felemelje!

A lap által megkérdezett biológus Biologist Joao Paulo Krajewski még soha nem találkozott ehhez hasonló jelenséggel. Úgy véli, hogy a pingvin a férfit a családja részének tekinti és ezért csóválja úgy a farkát a viszontlátás örömében, mint egy kutya.

Videóriport a különleges barátságról:

 

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen