Bulvár

Egy huszonegy éves cicát mentett meg egy nő

Szinte hihetetlen, hogy valaki ilyen idős korában hagyja magára a házi kedvencét – szerencsére azonban egy nő úgy döntött, biztosítja, hogy az állat fennmaradó napjai szépen teljenek.
21 éves cica 21 éves cicát fogadott örökbe egy nő (Forrás: boredpanda.com)

A huszonegy éves, Tigger nevű macskát előző gazdája magára hagyta, amit az állat igen nehezen viselt. A beszámolók szerint Tigger nagyon levert volt, és mintha alaposan össze is zavarodott volna – bizonyára egészen megviselte őt, hogy hirtelen egyedül, egy teljesen új környezetben találja magát, ráadásul igen idős korában.

Szerencséje a szerencsétlenségben az volt, hogy Adriene Nicole megismerte a macska történetét, és úgy döntött, hazaviszi a magára hagyott állatot, hogy utolsó napjait kellemes és szerető környezetben tölthesse. A nő fejébe vette, hogy megadja mindazt a szeretetet a cicának, amire (valószínűleg) utolsó napjaiban, heteiben szüksége lehet. 

21 éves cicát fogadott örökbe egy nő21 éves cicát fogadott örökbe egy nő (Forrás: boredpanda.com)

Sajnálatos módon a macska nem csupán igen koros, de beteg is volt – egy golflabda nagyságú tumor és veseelégtelenség is nehezítette napjait. Mindez azonban még mindig nem tántorította el Nicole-t az örökbefogadástól. Szerinte, noha a macska állapota viszonylag súlyos, az állat képes lesz leküzdeni a nehézségeket, és boldog életet élni. Sőt, új gazdái még egy „bakancslistát” is készítettek az idős állatnak, amely csupa érdekes vagy kellemes élményt sorol fel.

21 éves cicát fogadott örökbe egy nő 21 éves cicát fogadott örökbe egy nő (Forrás: boredpanda.com)

Nem kell azonban hatalmas dolgokra gondolni: a macska életét csupa apró, de pozitív élménnyel szeretné jobbá tenni, ráadásul úgy, hogy a cica minél többet lehessen új gazdájával a szabadban, mivel nagyon szeret a lakáson kívül „felfedezni”. Eddig minden élmény közül a tengerpart meglátogatása volt a kedvence a gazdája szerint.

Nicole elmondta, hogy máris nagyon szereti az idős cicát, és reméli, hogy történetük hatására mások is fontolóra veszik, hogy felnőtt állatot fogadjanak örökbe, hiszen nem csupán a kölyök állatok képesek kötődni új gazdáikhoz.

21 éves cicát fogadott örökbe egy nő (Forrás: boredpanda.com)21 éves cicát fogadott örökbe egy nő

Sok idős kutyáról, macskáról mondanak le a gazdáik, de ezek az állatok innentől kezdve nagy valószínűséggel a menhelyeken töltik hátralévő napjaikat, ugyanis a legtöbben fiatal, kölyökkorú kedvencet fogadnának örökbe. Más idősebb állatok gazdájuk halála miatt kerülnek a menhelyre, ami egy igen kegyetlen változást jelent: szerető otthonból hirtelen egy egészen megváltozott környezetbe jutnak. Felnőtt állatot örökbe fogadni pedig egyáltalán nem is lenne butaság: míg a kölykök gyakran „rosszalkodnak”, például rágnak szét tárgyakat, addig az „érettebb” állatok már általában kevésbé viselkednek rendbontó módon, és akadnak közöttük, amelyek például szobatiszták is.

21 éves cicát fogadott örökbe egy nő 21 éves cicát fogadott örökbe egy nő (Forrás: boredpanda.com)

21 éves cicát fogadott örökbe egy nő 21 éves cicát fogadott örökbe egy nő (Forrás: boredpanda.com)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen