Bulvár

Majdnem száz kóbor kutyát etet egy férfi Thaiföldön nap mint nap

Nem tudja elviselni az éhező kutyák látványát, ezért rendszeresen ellátja friss vízzel és élelemmel a környéken élő megközelítőleg nyolcvan kóbor kutyát egy férfi Thaiföldön. Ezen kívül próbál új gazdát is találni az otthontalan állatoknak, több tucatnak már sikerült is.
Michael egy kóbor kutyát etet Már közel 80 kutyáról gondoskodik nap mint nap (Forrás: boredpanda.com)

Michael J. Baines – ha éppen nem a Buffalo Bill nevű éttermében dolgozik – napjai nagy részét azzal tölti, hogy a környék árva kutyáin segít. Minden egyes nap közel 80 kóbor állatnak visz élelmet és friss vizet, de egy szervezet révén besegít a hontalan állatok gazdára találásában, illetve a további kóbor kutyák születését elkerülését célzó ivartalanítási program kivitelezésében is.

A 48 éves, Thaiföldön élő férfi már öt éve segít ilyen módon a környék gazdátlan négylábúinak, elmondása szerint azért, mert nem tudná elviselni a szenvedő, éhező kutyák látványát. A kutyák számára egy különleges eledelkeveréket állít össze, amely általában száraz kutyaeledelből, rizsból, olajból, gőzölt halból és csirkehúsból áll. Az élelmet akkor adja oda a kutyáknak, amikor saját kutyáival sétálni megy az erdőbe, vagy éppen innen indul haza, de az otthona közelében élő rászoruló állatokon kívül az étterme körül kucorgó kutyusokat sem hagyja ki az ételosztásból.

„Nagy szomorúsággal tölt el, amikor kóbor kutyákat látok, és mindegyikükön segíteni akarok. Különösen az szomorít el, amikor olyan kutyát látok, ami teljesen egyedül van, és még más kutyákhoz sem tartozik: az ilyen állatokat általában egyszerűen kidobták az utcára, ami elég gyakori jelenség errefelé. Mindig van eledel és friss víz az autómban, így valahányszor meglátok egy ilyen kutyát, megállok és adok neki enni és inni” – mesélte el a férfi a Boredpanda nevű portálnak.

Az etetésen és itatáson túl a kutyák gyógyszerelését is megoldja, ha úgy látja, úgy kutya rászorul a kezelésre. A jótékonysága havonta átszámítva megközelítőleg 400 ezer forintba kerül, de ebbe nem számította bele a rendkívüli „vészhelyzeteket”. Elmondta, hogy kap ugyan adományokat, de ezek nem mindig bizonyulnak elegendőnek.

Ami a gazdikeresést illeti, Michael elmondása szerint már 30-40 kutyának talált új otthont, nem számítva a saját kilenc, és volt felesége négy kutyáját.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen