Bulvár

Már 13 évesen is csak mások véleményétől függ

Egy édesanya teljesen kétségbe van esve, amiért lánya szinte alig eszik, retteg attól, hogy elhízik és a vakolatszerű smink nélkül nem is érzi magát komfortosan. A tökéletesség utáni vágya pedig egyre inkább elhatalmasodik rajta.
Caitlin A kislány smink nélkül is nagyon szép (Forrás: The Sun)

Sok tinédzser számára nagyon nehezen megy elfogadni önmagát. Azzal pedig, hogy a közösségi oldalak egyre népszerűbbé váltak, még komolyabb problémák alakulhatnak ki. A világhálót ugyanis napjainkban teljesen elárasztották a fiatal lányokról készült fotók, és noha egyre többször halljuk, hogy a képek közül rengeteg manipulálva van, sőt egy-egy tökéletesen lekapott pillanathoz hosszú órák munkája szükséges, sokak önbecsülésére még így is nagy befolyással lehetnek.

Így van ezzel a 13 éves Caitlin is. A kislány természetesen nagyon bájos smink nélkül is, ám ő ezt valahogy mégsem látja és nem képes elfogadni önmagát. Teljesen a tökéletesség megszállottjává vált. Olyannyira, hogy édesanyja már nagyon aggódik érte.

Mondhatni Caitlin egész napja azzal telik, hogy a Facebookon, az Instagramon és Snapchaten lévő modellekről készült fotókat tanulmányozza, illetve hasonlítgatja magát azokhoz. Odáig fajult a dolog, hogy a kislány szinte alig eszik, 34-es ruhaméretet hord, de még így is folyton azt kérdezgeti édesanyjától, hogy kövér-e.

CaitlinCaitlin alig eszik valamit, de így is attól tart, hogy kövérnek látják (Forrás: The Sun)

Bármit megtenne azért, hogy megfeleljen a mai szépségideálnak. Minden egyes nap kerek 1 órát tölt a tükör előtt és formálja tökéletesre a szemöldökét. Az iskolába pedig csak úgy hajlandó elmenni, ha vakolatszerű sminket visel. Emellett az édesanyját az aggasztja a legjobban, hogy a kislány több ezer szelfit készített már magáról.

Caitlin olyannyira függ mások pozitív visszaigazolásától, hogy el is küldték már pszichológushoz és anyukája még egy profi fotósorozatot is készíttetett róla a család egyik barátjával, remélve, hogy a kislány ebből önbizalmat meríthet. A próbálkozások azonban nem vezettek célra.

Édesanyja kifakadt és egy Facebook posztban osztotta meg a gondolatait, miszerint a szíve szakad meg, hogy a gyönyörű kislánya smink nélkül nem képes elfogadni az arcát, nem eszik szinte semmit, és hogy bármit megtenne azért, hogy szép és karcsú legyen. Kétségbeesésében már nem tud mit tenni, így azért folyamodott a közösségi médiához, hogy megpróbálja felhívni a figyelmet arra, hogy lányok sokaságát teheti tönkre napjaink "eltorzult szépségideálja".Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen