hirdetés
Bulvár

Négy ausztrál rab visszaszökött a börtönébe

Nem elírás, Ausztráliában már csak ilyen az élet! És még csak nem is ez a legmeglepőbb a hírben!
börtön A börtön kerítése (Forrás: www.abc.net.au)
hirdetés

Az ausztráliai Darwin település közelében található egy Holtze nevű, minimális biztonsággal ellátott börtön, ami az olyan bűnözőknek van fenntartva, akiket a társadalomba könnyen vissza lehet illeszteni. Nem csoda, hogy innen könnyedén meg tudott szökni egyszerre négy rab, még szombat este.

A szökés tényleg nem volt nehéz, mivel a börtönt övező alacsony kerítés mögött pár méterrel már sűrű bozótos kezdődik, így a rabok könnyedén átmászhatnak rajta és eltűnehtnek a sűrűben. Ennek ellenére az akciót észrevették a börtönőrök is, de nem vették üldözőbe a szökevényeket, mivel - tessék kapaszkodni! - "az nem része a munkaköri leírásuknak"! Bill Carroll börtönigazgató azért még hozzátette, hogy amúgy is csak két börtönőre van az egész intézménynek.

A hatóságok másnap a közösségi médiában figyelmeztetést adtak ki, ugyanakkor azt is megjegyezték, hogy a fegyencek nem jelentenek túl nagy veszélyt a társadalomra. A börtönigazgató szerint amúgy sem tervezhettek hosszú távú szökésre, amiben igaza is lett, mivel mind a négy rab már másnap délután megpróbált visszaszökni az intézménybe, ekkor kapták el őket.

A kis kiruccanással a foglyok azonban rosszul jártak, mivel mindannyiukat egy szigorúan védett fegyházba szállították át, ahol akár három hónapot is eltölthetnek a szökés miatt. Mindez persze extra időt jelent az eredeti ítéletükhöz képest.

A Holtzében, illetve a hozzá hasonló börtönök egyébként lehetővé teszi az ide került, enyhébb bűnt elkövető raboknak, hogy hétköznap munkaviszonyt tarthassanak fenn, vagy akár önkéntes munkát végezhessenek. Ráadásul a foglyok saját kulccsal is rendelkeznek a cellájukhoz, hogy azt munkába menet lezárhassák.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Natalie Portman személyesen is megszólalt a Genezis-díj ügyében

Natalie Portman személyesen is megszólalt a Genezis-díj ügyébenGyereket vár Rachel Weisz és Daniel Craig

Gyereket vár Rachel Weisz és Daniel Craighirdetés
Elpusztult Willow, II. Erzsébet utolsó corgija

Elpusztult Willow, II. Erzsébet utolsó corgijaConchita Wurst bevallotta, hogy HIV-fertőzött

Conchita Wurst bevallotta, hogy HIV-fertőzötthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen