Bulvár

Négy ausztrál rab visszaszökött a börtönébe

Nem elírás, Ausztráliában már csak ilyen az élet! És még csak nem is ez a legmeglepőbb a hírben!
börtön A börtön kerítése (Forrás: www.abc.net.au)

Az ausztráliai Darwin település közelében található egy Holtze nevű, minimális biztonsággal ellátott börtön, ami az olyan bűnözőknek van fenntartva, akiket a társadalomba könnyen vissza lehet illeszteni. Nem csoda, hogy innen könnyedén meg tudott szökni egyszerre négy rab, még szombat este.

A szökés tényleg nem volt nehéz, mivel a börtönt övező alacsony kerítés mögött pár méterrel már sűrű bozótos kezdődik, így a rabok könnyedén átmászhatnak rajta és eltűnehtnek a sűrűben. Ennek ellenére az akciót észrevették a börtönőrök is, de nem vették üldözőbe a szökevényeket, mivel - tessék kapaszkodni! - "az nem része a munkaköri leírásuknak"! Bill Carroll börtönigazgató azért még hozzátette, hogy amúgy is csak két börtönőre van az egész intézménynek.

A hatóságok másnap a közösségi médiában figyelmeztetést adtak ki, ugyanakkor azt is megjegyezték, hogy a fegyencek nem jelentenek túl nagy veszélyt a társadalomra. A börtönigazgató szerint amúgy sem tervezhettek hosszú távú szökésre, amiben igaza is lett, mivel mind a négy rab már másnap délután megpróbált visszaszökni az intézménybe, ekkor kapták el őket.

A kis kiruccanással a foglyok azonban rosszul jártak, mivel mindannyiukat egy szigorúan védett fegyházba szállították át, ahol akár három hónapot is eltölthetnek a szökés miatt. Mindez persze extra időt jelent az eredeti ítéletükhöz képest.

A Holtzében, illetve a hozzá hasonló börtönök egyébként lehetővé teszi az ide került, enyhébb bűnt elkövető raboknak, hogy hétköznap munkaviszonyt tarthassanak fenn, vagy akár önkéntes munkát végezhessenek. Ráadásul a foglyok saját kulccsal is rendelkeznek a cellájukhoz, hogy azt munkába menet lezárhassák.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Kiderült, ki Pintér Tibor új szerelme

Kiderült, ki Pintér Tibor új szerelmeA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen