hirdetés
Bulvár

A „világ legszomorúbb jegesmedvéje” elköltözhetett a plázából

A „világ legszomorúbb jegesmedvéjeként” híressé vált állat eddig egy kínai bevásárlóközpontban élt, ám végül visszaküldték „őt” abba az állatparkba, ahol megszületett. A költözés ugyanakkor csak átmeneti.
Jegesmedve Pizza, a szomorú tekintetű jegesmedve (Forrás: dailystar.co.uk)
hirdetés

A kantoni Grandview Aquarium közlése szerint a jegesmedve csak ideiglenesen költözik vissza a születésének helyére, ahol addig tartják majd, amíg a bevásárló központban található létesítményben felújítást végeznek. A kínai közösségi oldalán a bevásárlóközpont egy bejegyzésében azt írta, hogy „várják Pizza visszatérését”.

Már majdnem egymillió ember írt alá egy petíciót, amellyel azt szerették volna elérni, hogy zárják be a kantoni létesítményt, amelyben a Pizza nevű jegesmedve él. Peter Li, a világszerte az állatok jogaiért és jobb életkörülményeiért küzdő Humane Society International nevű szervezet kínai szakértője közleményében azt mondta, hogy Pizza, aki a bevásárlóközpontban egy szűk kifutóban végig egy épületben élt, végre „érezheti a napsütést a bundáján, és tiszta levegőt szippanthat be”.

Peter Li ugyanakkor hangsúlyozta, hogy szeretnék elérni, hogy ne csak egy ideiglenes intézkedésről legyen szó, hanem az állat tartósan is kikerüljön a bevásárlóközpontban található létesítményből. Szerinte nincs az a mértékű felújítás, amely a medve jelenlegi kifutóját alkalmassá tenné az állat számára – egyben megjegyezte, hogy „kegyetlen és szívtelen” dolog lenne a jegesmedve visszaszállítása a bevásárlóközpontba.

A szervezet szakértője szerint a bevásárlóközpontban lévő tengeri park üzemeltetői azért döntöttek a jegesmedve elszállítása mellett, mert az állat már jól láthatóan beteg és lehangolt lett. Az üzemeltetőket korábban arra figyelmeztették, hogy a jegesmedve állapota hamarosan olyan mértékben rosszabbodhat, hogy nem lehet többé a közönségnek bemutatni az állatot.

A bevásárlóplázában található Grandview Aquariumot számos kritika érte már januári nyitása óta az állatok tartási körülményei miatt.

Egy videofelvételen azt rögzítették, amint a Pizza nevű jegesmedve a fejét lógatja. Máskor pedig olyan fényképek készültek, amelyeken Pizza „szomorúan” néz. Ezekkel együtt az állat kiérdemelte a „világ legszomorúbb jegesmedvéje” hírnevet.

A bevásárlóközpont egyelőre nem tisztázta, hogy milyen okokból szállítják el a medvét, ugyanakkor azt elárulták, hogy csak rövid időre vesznek búcsút a medvétől – amíg némi felújítást folytatnak a kifutójában. Szintén nem árulták el azonban azt, hogy a felújítás érinti-e például a többek szerint a jegesmedve számára túl kicsi kifutó bővítését.

Az állatpark további részlegei zavartalanul működnek tovább, beleértve ebbe többek között a belugák, rozmárok és sarki rókák kifutóját is.

Pizza számára az állatpark vasárnap egy „búcsúbulit” szervezett, az erről megjelent képek szerint a gyerekek a kifutó előtt intettek búcsút a jegesmedvének, „akit” visszavárnak.



Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szakított Ariana Grande és Pete Davidson

Szakított Ariana Grande és Pete Davidson



Gyermeket vár Harry herceg felesége

Gyermeket vár Harry herceg felesége



hirdetés
Milliókat fizet Ronaldo a védelmét ellátó csapatnak

Milliókat fizet Ronaldo a védelmét ellátó csapatnak



Kanye West a Fehér Házban vendégeskedett Donald Trumpnál

Kanye West a Fehér Házban vendégeskedett Donald Trumpnál


KANYE WEST,     USA,     DONALD TRUMP

Várkonyi Andrea állítólag felmond a TV2-nél

Várkonyi Andrea állítólag felmond a TV2-nél



hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen