Bulvár

A „világ legszomorúbb jegesmedvéje” elköltözhetett a plázából

A „világ legszomorúbb jegesmedvéjeként” híressé vált állat eddig egy kínai bevásárlóközpontban élt, ám végül visszaküldték „őt” abba az állatparkba, ahol megszületett. A költözés ugyanakkor csak átmeneti.
Jegesmedve Pizza, a szomorú tekintetű jegesmedve (Forrás: dailystar.co.uk)

A kantoni Grandview Aquarium közlése szerint a jegesmedve csak ideiglenesen költözik vissza a születésének helyére, ahol addig tartják majd, amíg a bevásárló központban található létesítményben felújítást végeznek. A kínai közösségi oldalán a bevásárlóközpont egy bejegyzésében azt írta, hogy „várják Pizza visszatérését”.

Már majdnem egymillió ember írt alá egy petíciót, amellyel azt szerették volna elérni, hogy zárják be a kantoni létesítményt, amelyben a Pizza nevű jegesmedve él. Peter Li, a világszerte az állatok jogaiért és jobb életkörülményeiért küzdő Humane Society International nevű szervezet kínai szakértője közleményében azt mondta, hogy Pizza, aki a bevásárlóközpontban egy szűk kifutóban végig egy épületben élt, végre „érezheti a napsütést a bundáján, és tiszta levegőt szippanthat be”.

Peter Li ugyanakkor hangsúlyozta, hogy szeretnék elérni, hogy ne csak egy ideiglenes intézkedésről legyen szó, hanem az állat tartósan is kikerüljön a bevásárlóközpontban található létesítményből. Szerinte nincs az a mértékű felújítás, amely a medve jelenlegi kifutóját alkalmassá tenné az állat számára – egyben megjegyezte, hogy „kegyetlen és szívtelen” dolog lenne a jegesmedve visszaszállítása a bevásárlóközpontba.

A szervezet szakértője szerint a bevásárlóközpontban lévő tengeri park üzemeltetői azért döntöttek a jegesmedve elszállítása mellett, mert az állat már jól láthatóan beteg és lehangolt lett. Az üzemeltetőket korábban arra figyelmeztették, hogy a jegesmedve állapota hamarosan olyan mértékben rosszabbodhat, hogy nem lehet többé a közönségnek bemutatni az állatot.

A bevásárlóplázában található Grandview Aquariumot számos kritika érte már januári nyitása óta az állatok tartási körülményei miatt.

Egy videofelvételen azt rögzítették, amint a Pizza nevű jegesmedve a fejét lógatja. Máskor pedig olyan fényképek készültek, amelyeken Pizza „szomorúan” néz. Ezekkel együtt az állat kiérdemelte a „világ legszomorúbb jegesmedvéje” hírnevet.

A bevásárlóközpont egyelőre nem tisztázta, hogy milyen okokból szállítják el a medvét, ugyanakkor azt elárulták, hogy csak rövid időre vesznek búcsút a medvétől – amíg némi felújítást folytatnak a kifutójában. Szintén nem árulták el azonban azt, hogy a felújítás érinti-e például a többek szerint a jegesmedve számára túl kicsi kifutó bővítését.

Az állatpark további részlegei zavartalanul működnek tovább, beleértve ebbe többek között a belugák, rozmárok és sarki rókák kifutóját is.

Pizza számára az állatpark vasárnap egy „búcsúbulit” szervezett, az erről megjelent képek szerint a gyerekek a kifutó előtt intettek búcsút a jegesmedvének, „akit” visszavárnak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen