hirdetés
Bulvár

Ritka repülőkutyát mentettek Ausztráliában

Igazán különleges, fehér bundájú repülőkutyát mentettek Ausztráliában. A kis állatra először – a zseblámpa fényében – azt hitték, hogy egy darab papír, és csak később jöttek rá, hogy valójában egy szokatlan színezetű denevér.
Fehér repülőkutya Fehér gyümölcsevő denevér (Forrás: thedodo.com)
hirdetés

A fehér repülőkutyát az Australian Bat Clinic & Wildlife Trauma Center nevű ausztrál vadmentő állomás munkatársai Tal'ngai Dha'run névre keresztelték. Ez a helyi őslakosok nyelvén annyit jelent, hogy „Fehér Szárny”. A kis fehér denevér színezete egészen különleges, a fajtársai ugyanis általában feketés szürke színezetűek, és a nyakukon, valamint a mellkasi és háti részükön egy vöröses színű „gallér” díszíti őket.

A The Dodo-nak a vadmentő állomás munkatársai elmondták, hogy az állat különleges külleme mögött egy veleszületett állapot, úgynevezett leucizmus áll. Ez lényegében az albinizmus egy formája, ilyen esetekben az állat pigmentképződését csak részlegesen érinti a ritka állapot. Alaposabban szemügyre véve az állatot ugyanis kiderül, hogy nem csak a szemei, de néhol a bőre is szürkés színű.

A vadmentő állomásoknak Ausztráliában manapság nincs könnyű dolguk, ugyanis igen sok denevér kerül mostanság a gondozásukba, aminek oka az élőhelyek pusztulásának és a szokatlan időjárási tényezőknek a következtében jellemző súlyos táplálékhiány. Sok denevér nem jut elegendő táplálékhoz, és így egészen legyengülnek – az ilyen állatokat is igyekeznek segíteni.

Az állatvédők akkor találtak rá Tal'ngai Dha'run-ra is, amikor egy csapat repülőkutya között az alultápláltság következtében legyengült kölyköket gyűjtötték össze. Az éhezéstől ezek az apró állatok szó szerint lepotyogtak a fáról.

A zsebláma fényében az állatvédők először egy papírdarabnak vélték a fehér repülőkutya-kölyköt, ám szerencsére még időben észrevették, hogy valójában egy kis állatról van szó. A ragadozók, ha az állatvédők nem figyelnek fel rá, alighanem már másnap megették volna a denevérkölyköt, akinek még a fajtársaira jellemző rejtő színezet sem nyújthatott volna egy cseppnyi reményt sem.

Repülőkutya(Forrás: thedodo.com)

Bár a denevért még februárban szeretnék szabadon engedni, nem biztos, hogy erre lehetőségük lesz, ugyanis az állat lábai leégtek a tűző napon, és ha ez ilyen fiatal korukban történik, úgy a későbbiekben is problémát jelenthet a számukra.

Fehér denevér(Forrás: thedodo.com)

Fehér repülőkutya(Forrás: thedodo.com)

Fehér repülőkutya(Forrás: thedodo.com)

Fehér repülőkutya(Forrás: thedodo.com)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Harvey Weinsteint kizárta soraiból a filmakadémia

Harvey Weinsteint kizárta soraiból a filmakadémiahirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen