hirdetés
Bulvár

Ritka repülőkutyát mentettek Ausztráliában

Igazán különleges, fehér bundájú repülőkutyát mentettek Ausztráliában. A kis állatra először – a zseblámpa fényében – azt hitték, hogy egy darab papír, és csak később jöttek rá, hogy valójában egy szokatlan színezetű denevér.
Fehér repülőkutya Fehér gyümölcsevő denevér (Forrás: thedodo.com)
hirdetés

A fehér repülőkutyát az Australian Bat Clinic & Wildlife Trauma Center nevű ausztrál vadmentő állomás munkatársai Tal'ngai Dha'run névre keresztelték. Ez a helyi őslakosok nyelvén annyit jelent, hogy „Fehér Szárny”. A kis fehér denevér színezete egészen különleges, a fajtársai ugyanis általában feketés szürke színezetűek, és a nyakukon, valamint a mellkasi és háti részükön egy vöröses színű „gallér” díszíti őket.

A The Dodo-nak a vadmentő állomás munkatársai elmondták, hogy az állat különleges külleme mögött egy veleszületett állapot, úgynevezett leucizmus áll. Ez lényegében az albinizmus egy formája, ilyen esetekben az állat pigmentképződését csak részlegesen érinti a ritka állapot. Alaposabban szemügyre véve az állatot ugyanis kiderül, hogy nem csak a szemei, de néhol a bőre is szürkés színű.

A vadmentő állomásoknak Ausztráliában manapság nincs könnyű dolguk, ugyanis igen sok denevér kerül mostanság a gondozásukba, aminek oka az élőhelyek pusztulásának és a szokatlan időjárási tényezőknek a következtében jellemző súlyos táplálékhiány. Sok denevér nem jut elegendő táplálékhoz, és így egészen legyengülnek – az ilyen állatokat is igyekeznek segíteni.

Az állatvédők akkor találtak rá Tal'ngai Dha'run-ra is, amikor egy csapat repülőkutya között az alultápláltság következtében legyengült kölyköket gyűjtötték össze. Az éhezéstől ezek az apró állatok szó szerint lepotyogtak a fáról.

A zsebláma fényében az állatvédők először egy papírdarabnak vélték a fehér repülőkutya-kölyköt, ám szerencsére még időben észrevették, hogy valójában egy kis állatról van szó. A ragadozók, ha az állatvédők nem figyelnek fel rá, alighanem már másnap megették volna a denevérkölyköt, akinek még a fajtársaira jellemző rejtő színezet sem nyújthatott volna egy cseppnyi reményt sem.

Repülőkutya(Forrás: thedodo.com)

Bár a denevért még februárban szeretnék szabadon engedni, nem biztos, hogy erre lehetőségük lesz, ugyanis az állat lábai leégtek a tűző napon, és ha ez ilyen fiatal korukban történik, úgy a későbbiekben is problémát jelenthet a számukra.

Fehér denevér(Forrás: thedodo.com)

Fehér repülőkutya(Forrás: thedodo.com)

Fehér repülőkutya(Forrás: thedodo.com)

Fehér repülőkutya(Forrás: thedodo.com)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Első közös gyermekét várja Földes Eszter és Lovasi András

Első közös gyermekét várja Földes Eszter és Lovasi Andráshirdetés
Dwayne Johnson újból apa lesz

Dwayne Johnson újból apa lesz„Életvégi partit” tartott egy japán üzletember

„Életvégi partit” tartott egy japán üzletemberHavas-ügy: Vizsgálatot indít az ATV

Havas-ügy: Vizsgálatot indít az ATVhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen