hirdetés
Bulvár

Egy zsiráfborjú a Fővárosi Állat- és Növénykert első újszülöttje az évben

Egy zsiráfborjú lett a budapesti állatkert első újszülöttje. A kis zsiráf az állatkert által közzétett hír szerint egészséges, január elsején látta meg a napvilágot a kora délutáni órákban.
Zsiráfok Kis zsiráffal indult az új év a budapesti állatkertben (Forrás: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert)
hirdetés

A budapesti állatkert első újszülöttjét, egy zsiráfborjút hamarosan a közönség is láthatja, egyelőre azonban a „szülőszobán” van. Később a zsiráfot a fajtársaival is összeszoktatják majd.

Az újévi zsiráfborjúnak az állatkert Santana nevű nőstény zsiráfja adott életet, a „csöppség” pedig némi bukdácsolás után, nagyjából egy óra elteltével már lábra állt, és hamarosan anyatejet is ivott – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján.

Kis zsiráfA kis zsiráf és anyja egyelőre egy külön istállóban vannak (Forrás: zoobudapest.com)

Egyelőre a zsiráfborjú az anyjával egy külön istállóban van, ugyanis teljes nyugalomra van szükségük – a közönség is csak néhány nap múlva láthatja őket. A zsiráfcsapat többi tagjával pedig már akár a hónap közepén összeszoktathatják a kis zsiráfot a gondozói.

Santana egyébként a legidősebb zsiráf az állatkertben, 1996 júniusának közepén született egy cseh állatkertben, így tehát idén lesz a 21. születésnapja. Az állatkertbe 1997 nyarán került, első borja 2001-ben jött világra, majd újabb négy borjúnak adott életet, amelyeket probléma nélkül felnevelt.

A budapesti állatkertben 1968 óta foglalkoznak zsiráfok tartásával, az első zsiráf még Ferenc József ajándékaként került a létesítménybe, Erzsébet királyné közbenjárására. Eddig összesen 32 egészséges zsiráfborjú született az állatkertben, amely jelenleg a kicsivel együtt hét zsiráfnak ad otthont.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Babát vár Kylie Jenner

Babát vár Kylie JennerBabát vár Cooky barátnője

Babát vár Cooky barátnője


COOKY,     BABA,     DEBÓRA

hirdetés
Lelőtték Queensland egyik legnagyobb, 5,2 méter hosszú krokodilját

Lelőtték Queensland egyik legnagyobb, 5,2 méter hosszú krokodilját


BŰNÜGY,     AUSZTRÁLIA,     KROKODIL

Tom Cruise felelős két ember haláláért

Tom Cruise felelős két ember haláláérthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen