hirdetés
Bulvár

Egy zsiráfborjú a Fővárosi Állat- és Növénykert első újszülöttje az évben

Egy zsiráfborjú lett a budapesti állatkert első újszülöttje. A kis zsiráf az állatkert által közzétett hír szerint egészséges, január elsején látta meg a napvilágot a kora délutáni órákban.
Zsiráfok Kis zsiráffal indult az új év a budapesti állatkertben (Forrás: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert)
hirdetés

A budapesti állatkert első újszülöttjét, egy zsiráfborjút hamarosan a közönség is láthatja, egyelőre azonban a „szülőszobán” van. Később a zsiráfot a fajtársaival is összeszoktatják majd.

Az újévi zsiráfborjúnak az állatkert Santana nevű nőstény zsiráfja adott életet, a „csöppség” pedig némi bukdácsolás után, nagyjából egy óra elteltével már lábra állt, és hamarosan anyatejet is ivott – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján.

Kis zsiráfA kis zsiráf és anyja egyelőre egy külön istállóban vannak (Forrás: zoobudapest.com)

Egyelőre a zsiráfborjú az anyjával egy külön istállóban van, ugyanis teljes nyugalomra van szükségük – a közönség is csak néhány nap múlva láthatja őket. A zsiráfcsapat többi tagjával pedig már akár a hónap közepén összeszoktathatják a kis zsiráfot a gondozói.

Santana egyébként a legidősebb zsiráf az állatkertben, 1996 júniusának közepén született egy cseh állatkertben, így tehát idén lesz a 21. születésnapja. Az állatkertbe 1997 nyarán került, első borja 2001-ben jött világra, majd újabb négy borjúnak adott életet, amelyeket probléma nélkül felnevelt.

A budapesti állatkertben 1968 óta foglalkoznak zsiráfok tartásával, az első zsiráf még Ferenc József ajándékaként került a létesítménybe, Erzsébet királyné közbenjárására. Eddig összesen 32 egészséges zsiráfborjú született az állatkertben, amely jelenleg a kicsivel együtt hét zsiráfnak ad otthont.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Cristiano Ronaldo a világ legjobban kereső labdarúgója

Cristiano Ronaldo a világ legjobban kereső labdarúgója17 év házasság után válik Ben Stiller és Christine Taylor

17 év házasság után válik Ben Stiller és Christine Taylorhirdetés
Nagyon megviselik Tóth Verát a beszólogatások

Nagyon megviselik Tóth Verát a beszólogatások


TÓTH VERA,     RIDIKÜL,     FOGYÁS

Peller Anna és Lukács Miki már várja a váltótársakat

Peller Anna és Lukács Miki már várja a váltótársakatNovak Djokovic Lacoste-ban pózol

Novak Djokovic Lacoste-ban pózol


NOVAK DJOKOVIC,     LACOSTE,     DIVAT

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen