Bulvár

Évekig a Gyűrűk Ura egy szereplőjéhez imádkozott egy brazil nagymama

Szent Antal másának vélte az Elrondot, a Gyűrűk ura egy tünde urát mintázó műanyag figurát egy brazil nagymama, így aztán évekig minden nap „hozzá” imádkozott.
Elrond A figura valójában a Gyűrűk Ura egy szereplőjét ábrázolta (Forrás: standard.co.uk)

Bár nem tudott róla, egy idős brazil nő minden nap a Gyűrűk Urából Völgyzugoly uraként megismert Elrondhoz imádkozott. Valójában persze Szent Antal volt az, akinek közbenjárását kérte, feltehetőleg Elrond barna, szentéhez vagy szerzeteséhez hasonlító ruházata tévesztette meg őt, amikor a műanyag figurát Szent Antalnak vélte.

Egy rokona, Gabriela Brandao vette észre először az esetet, aki a Facebook-on is megosztotta a történteket. Az alábbi szöveget osztotta meg a közösségi oldalán:

„2016 legviccesebb felfedezése. (...) A lányom nagymamája minden nap Szent Antalhoz imádkozik.”

Mivel Páduai Szent Antal a katolikus egyház egyik legnépszerűbb szentje (akit gyakran a kisded Jézussal a kezében ábrázolnak), ezért önmagában korántsem lenne az év „legviccesebb felfedezése”, hogy a nagymama hozzá fohászkodott.

Alaposabban szemügyre véve a kis műanyag figurát azonban felfedezhetjük, hogy valójában az nem Szent Antalt, hanem Elrondot mintázza – akinek inkább csak a ruhája emlékeztethette a nagymamát a szentre. Gabriela bejegyzését azóta több ezer alkalommal megosztották már világszerte.

Gabriela elmondta, hogy a nagymamának azóta beszerzett egy másik, ezúttal már valóban Szent Antalt ábrázoló figurát, viszont a Buzzfeed-nek azt mondta, hogy nem is számított arra, hogy ilyesmi történik – mint mondta, ez a legviccesebb dolog, ami „valaha történt vele”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen