hirdetés
Bulvár

Megszületett April, a zsiráf borja!

Szinte hihetetlen, de április 15-én végre megszületett annak a zsiráfnak a borja, amelyet az egész világ heteken át figyelt élő adásban, ahogyan éppen – elvileg – a borjának adott életet, de valójában többnyire csak unottan álldogált.
Megszületett April borja Hihetetlen, de végre megszületett a zsiráfborjú, akire az egész világ várt...! (Forrás: YouTube / Animal Adventure Park )
hirdetés

Mindenki megnyugodhat, az Animal Adventure Park élőben közvetített zsiráfmamájának végre megszületett a borja április 15-én, helyi idő szerint fél tíz körül. Először a kis zsiráfborjú patái jelentek meg, majd pedig a borjú további része is láthatóvá vált.

9 óra 56 perckor a kis zsiráf már elég erős volt ahhoz, hogy felemelje a fejét, és vessen egy első pillantást az őt körülvevő világra – amelyből egyelőre még csak a karám négy falát látta, de majd egyszer ennél többet is megpillanthat...

Azt aligha sejtheti a kis állat – akit kevéssel 10 óra 10 perc előtt hagytak magára gondozói az anyjával –, hogy szerte a világon több százezer néző várta már hetek óta, hogy végre megszülessen.

April egyébként az állatpark szerint kifejezetten jó anyának számít, hiszen három borjat felnevelt, emellett az állatpark vezetői azért is bizakodóak voltak, mert eddig minden borja élve és egészségesen látta meg a napvilágot.

April borja a várakozások szerint 68 kilogrammos, és jelenleg már közel 180 centiméter magas lehet. A zsiráfok általában 15 hónapig vemhesek, April pedig természetes módon nevelheti negyedik borját is, a kicsi leválasztására leghamarabb 6-10 hónap múlva kerül majd sor.

A leválasztást követően a borjú egy másik létesítménybe költözik át, ahol egy szaporítóprogramban vesz majd részt.

April, a zsiráfApril bizonyára nem sejti, milyen híres (Forrás: newyorkupstate.com)

A zsiráfoknál a hímek nem vesznek részt az utódok nevelésében, így – noha April és Oliver rövid időszakokra újra egymás közelében lehetnek – a bika egyelőre elzártan él, legalábbis a kicsi elválasztásáig. Az állatparkban a zsiráfok speciális zsiráf-étrendet kapnak, de kedvenceiktől, a salátától és a répától sem fosztják meg őket.

Amikor február elején először megjelent a YouTube-on az „élő zsiráfkamera”, amely azt ígérte, hogy bemutatja April ellését, több tízezer ember kezdte figyelni a videót, és várták a nagy eseményt. Csakhogy nem órákat, de még csak nem is napokat kellett minderre várni, hanem több hetet. Február 26-án „áttörést” jelentett a hír, miszerint a 15 éves zsiráftehén „már kevésbé toleráns az állatorvosi vizsgálat során”, hiszen ez az ellés közeledtét jelezte. Másnap már megfigyelték a kis zsiráf mozgását, de egészen mostanáig kellett várni az ellésre.

April, a zsiráfAprilt több tízezer ember nézte az első napokban (Forrás: aprilthegiraffe.com)

Nem csoda, hogy számtalan mém született a több tízezer ember által figyelt videóról, aminek köszönhetően April a világ egyik leghíresebb zsiráfja lett...!Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megszületett Eva Longoria kisfia

Megszületett Eva Longoria kisfia


EVA LONGORIA,     BABA,     JOSE BASTON

Újabb dédunoka a brit királyi családban

Újabb dédunoka a brit királyi családbanhirdetés
Az Ermitázs süket macskája újabb orosz győzelmet jósolt

Az Ermitázs süket macskája újabb orosz győzelmet jósoltIttas vezetés miatt vették el a Viszkis jogosítványát

Ittas vezetés miatt vették el a Viszkis jogosítványáthirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen