hirdetés
Bulvár

II. Erzsébet betöltötte a 91-et!

A királynő 65 év uralkodás után is köszöni szépen, jól van!
Erzsébet A királynő ma is jó egészségnek örvend! (Forrás: Thehook.news)
hirdetés

A most 91 esztendős királynő 1947. november 20-án ment férjhez Fülöp edinburgh-i herceghez, aki egyébként Erzsébet harmad-unokatestvére. Négy gyermekük született: a ma 68 éves Károly walesi herceg, a 66 esztendős Anna brit királyi hercegnő, az 57 éves András yorki herceg és az 53 esztendős Eduárd wessexi gróf.

Erzsébet már akkor kétszeres anyuka volt, amikor uralkodóvá vált, azóta pedig nem csak 7 unokával, hanem már két dédunokával is megajándékozták őt a gyermekei.

ErzsébetII. Erzsébet királynő hét unokája gyűrűjében (Forrás: Facebook/The British Monarchy)

Talán sokan nem tudják, de a királynő felmenői között találhatunk egy magyart is, nevezetesen Rhédey Klaudiát, aki az uralkodó egyik ükanyja volt.

Az viszont már kevesek előtt lehet titok, hogy Erzsébet imádja a corgikat. Első ilyen fajtájú kutyáját pedig 1947-ben kapta.

Erzsébet 65 éve uralkodik, ezzel pedig ő a leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodó. Amennyiben világviszonylatban nézzük, ezen listán a 16. helyet foglalja el, ám ha csak a nőket vesszük, szintén ő tartja a rekordot.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Újabb dédunoka a brit királyi családban

Újabb dédunoka a brit királyi családbanAz Ermitázs süket macskája újabb orosz győzelmet jósolt

Az Ermitázs süket macskája újabb orosz győzelmet jósolthirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen