hirdetés
Bulvár

Leonardo DiCaprio 20 millió dollárral támogatja a klímaváltozás elleni küzdelmet

Leonardo DiCaprio bejelentette, hogy 20 millió dollárt adományoz olyan szervezeteknek, amelyek a klímaváltozás ellen küzdenek, egyben bírálta Donald Trump intézkedéseit az ügyben.
Leonardo DiCaprio Leonardo DiCaprio újabb jelentős összeggel támogatja a klímaváltozás elleni küzdelmet (Forrás: variety.com)
hirdetés

A színész összesen mintegy száz olyan szervezet között osztja szét a 20 millió dolláros (átszámítva megközelítőleg 5 milliárd forint) adományt alapítványán keresztül, amelyek a klímaváltozás ellen küzdenek. A sztár a connecticuti New Havenben tartott Yale Klímakonferencián tette meg az erről szóló bejelentését.

Elmondta továbbá, hogy hivatalba lépése előtt találkozott Donald Trump amerikai elnökkel, hogy bemutasson egy, a globális klímaváltozás leküzdését célzó tervet.

„Beszéltünk arról, hogy hogyan vezethetné a világot az Egyesült Államok a tisztaenergia előállításában, a kutatásban és fejlesztésben. Történetesen, a Párizsi klímaegyezmény melletti elköteleződéssel ez a legnagyobb hazai lehetőség lehet az amerikai történelemben. Csupán politikai akaratra van szükség ahhoz, hogy ez megtörténjen” – emlékezett vissza DiCaprio.

Donald Trump a párizsi klímamegállapodást „igazságtalannak” nevezte az acél- és széniparban, illetve a gyárakban dolgozókkal szemben. A DiCaprio által bemutatott terv ugyanakkor a „zöld munkahelyek gazdasági lehetőségeinek kihasználására” koncentrált.

Az amerikai elnök júniusban jelentette be, hogy országa kilép a párizsi klímaegyezményből, amelyet közel 200 ország írt alá, és amelynek célja a károsanyag-kibocsátás csökkentése, ezáltal pedig a globális klímavolátozás megfékezése amellett, hogy így az alacsonyabb jövedelmű országoknak a remények szerint lehetőségük adódik a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodásra.

DiCaprio megjegyezte, hogy noha az elnök látszólag – „a Harvey, Irma és Maria hurrikánok pusztítása ellenére” – továbbra sem változtatott álláspontján a témában, ő maga változatlanul hisz abban, hogy az Egyesült Államoknak lehetősége van arra, hogy az ügyben a világ élére álljon.

„Csak remélhetjük, hogy az elnök is látni kezdi ezt, még mielőtt késő lenne” – jegyezte meg a színész.

DiCaprio szerint a Trump-adminisztráció a környezetvédelemmel kapcsolatos álláspontja „szándékosan tudatlan”, még a „független tudományos figyelmeztetések” és gazdasági áldozatok ellenére is.

A színész gyakran szólal fel a globális klímaváltozás elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozva, nemrég Özönvíz előtt címmel pedig egy dokumentumfilmet is készített, amely a környezetszennyezés hatásait mutatja be. Alapítványa már mintegy 80 millió dollárt (több mint 20 milliárd forint) adományozott különböző, a globális klímaváltozás ellen küzdő szervezeteknek.

„A vezetésnek ez a teljes hiánya a tisztviselők részéről, akik inkább őrzik meg saját rövid politikai hatalmukat az élhető jövő biztosítása helyett azt jelenti, hogy nekünk mindannyiunknak többet kell tenni most, mint bármikor máskor az emberi történelemben” – véli DiCaprio.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Dwayne Johnson újból apa lesz

Dwayne Johnson újból apa lesz„Életvégi partit” tartott egy japán üzletember

„Életvégi partit” tartott egy japán üzletemberhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen