hirdetés
Bulvár

Leonardo DiCaprio 20 millió dollárral támogatja a klímaváltozás elleni küzdelmet

Leonardo DiCaprio bejelentette, hogy 20 millió dollárt adományoz olyan szervezeteknek, amelyek a klímaváltozás ellen küzdenek, egyben bírálta Donald Trump intézkedéseit az ügyben.
Leonardo DiCaprio Leonardo DiCaprio újabb jelentős összeggel támogatja a klímaváltozás elleni küzdelmet (Forrás: variety.com)
hirdetés

A színész összesen mintegy száz olyan szervezet között osztja szét a 20 millió dolláros (átszámítva megközelítőleg 5 milliárd forint) adományt alapítványán keresztül, amelyek a klímaváltozás ellen küzdenek. A sztár a connecticuti New Havenben tartott Yale Klímakonferencián tette meg az erről szóló bejelentését.

Elmondta továbbá, hogy hivatalba lépése előtt találkozott Donald Trump amerikai elnökkel, hogy bemutasson egy, a globális klímaváltozás leküzdését célzó tervet.

„Beszéltünk arról, hogy hogyan vezethetné a világot az Egyesült Államok a tisztaenergia előállításában, a kutatásban és fejlesztésben. Történetesen, a Párizsi klímaegyezmény melletti elköteleződéssel ez a legnagyobb hazai lehetőség lehet az amerikai történelemben. Csupán politikai akaratra van szükség ahhoz, hogy ez megtörténjen” – emlékezett vissza DiCaprio.

Donald Trump a párizsi klímamegállapodást „igazságtalannak” nevezte az acél- és széniparban, illetve a gyárakban dolgozókkal szemben. A DiCaprio által bemutatott terv ugyanakkor a „zöld munkahelyek gazdasági lehetőségeinek kihasználására” koncentrált.

Az amerikai elnök júniusban jelentette be, hogy országa kilép a párizsi klímaegyezményből, amelyet közel 200 ország írt alá, és amelynek célja a károsanyag-kibocsátás csökkentése, ezáltal pedig a globális klímavolátozás megfékezése amellett, hogy így az alacsonyabb jövedelmű országoknak a remények szerint lehetőségük adódik a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodásra.

DiCaprio megjegyezte, hogy noha az elnök látszólag – „a Harvey, Irma és Maria hurrikánok pusztítása ellenére” – továbbra sem változtatott álláspontján a témában, ő maga változatlanul hisz abban, hogy az Egyesült Államoknak lehetősége van arra, hogy az ügyben a világ élére álljon.

„Csak remélhetjük, hogy az elnök is látni kezdi ezt, még mielőtt késő lenne” – jegyezte meg a színész.

DiCaprio szerint a Trump-adminisztráció a környezetvédelemmel kapcsolatos álláspontja „szándékosan tudatlan”, még a „független tudományos figyelmeztetések” és gazdasági áldozatok ellenére is.

A színész gyakran szólal fel a globális klímaváltozás elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozva, nemrég Özönvíz előtt címmel pedig egy dokumentumfilmet is készített, amely a környezetszennyezés hatásait mutatja be. Alapítványa már mintegy 80 millió dollárt (több mint 20 milliárd forint) adományozott különböző, a globális klímaváltozás ellen küzdő szervezeteknek.

„A vezetésnek ez a teljes hiánya a tisztviselők részéről, akik inkább őrzik meg saját rövid politikai hatalmukat az élhető jövő biztosítása helyett azt jelenti, hogy nekünk mindannyiunknak többet kell tenni most, mint bármikor máskor az emberi történelemben” – véli DiCaprio.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Titokban férjhez ment Polyák Lilla

Titokban férjhez ment Polyák Lillahirdetés
Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak

Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak


JAGUÁR,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermeke

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermekeGeorge Clooney a legjobban kereső színész a világon

George Clooney a legjobban kereső színész a világonhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen