Bulvár

Önvezető légitaxit teszteltek Dubajban

Először teszteltek önvezető légitaxit Dubajban, egyelőre utasokat nem szállított - jelentette be a közlekedési hatóság hétfőn.

    A kétüléses, helikopterre hasonlító drón biztonsági berendezéseihez ejtőernyők és kilenc, egymástól független akkumulátor-rendszer is tartozik - idézte a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál a dubaji út- és közlekedésügyi hivatalt (RTA).

    A német központú Volocopter gyártásában készült prototípus 30 percig képes repülni, maximális sebessége óránként 100 kilométer.

    Az RTA tervei szerint a légitaxi a város metrót, villamost és buszt magában foglaló tömegközlekedési hálózatának lesz a része.

    Az utasok telefonos alkalmazással foglalhatnak maguknak dróntaxit, érkezését, helyét és útvonalát is ezen követhetik majd nyomon.

    A hivatal becslései szerint a tesztek még öt évet vesznek igénybe, míg az úttörő közlekedési eszköz biztonsági berendezéseivel és törvényi szabályozásával elkészülnek.

Forrás: MTI/ Képek: Newatlas.com



Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén



Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre



A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen