hirdetés
Bulvár

Harvey Weinstein-botrány: Asia Argento elhagyja hazáját

Asia Argento színésznőnek elmondása szerint el kellett hagynia hazáját, Olaszországot azt követően, hogy a nyilvánosság elé állt azzal, hogy Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta őt.
Asia Argento Asia Argento (Forrás: dw.com)
hirdetés

A negyvenkét éves színésznő elmondta, hogy ideiglenesen Berlinbe költözött, hogy a hazájában tapasztalható „feszült klíma” elől meneküljön.

Asia Argento egyike volt annak a több mint ötven nőnek, akik a nyilvánosság elé álltak a már botránnyá duzzadt Harvey Weinsteinnel kapcsolatos állítólagos szexuális zaklatási ügyek miatt. A színésznő a New Yorker magazinnak azt mondta, hogy a producer húsz éve egy hotelszobában szexuálisan zaklatta őt, a nő ekkor huszonegy éves volt.

Az olasz sajtóban ugyanakkor Asia Argento szavai nyomán olyan cikkek kezdtek megjelenni, amelyek azt kérték számon, miért nem beszélt már korábban a színésznő az állítólagos zaklatásról – holott a hasonló esetek elszenvedői gyakran éppen a megtorlástól való félelem miatt nem szólalnak meg a történtekről.

Miközben Asia Argento interjút adott a zaklatással kapcsolatosan, Mario Adinolfi újságíró a Twitteren azt írta, hogy a színésznő igyekszik „igazolni a magas trásadalmi körökben jellemző prostitúciót”.

Vittorio Sgarbi politikus és műkritikus, Asia Argento egykori partnerének barátja pedig azt mondta, hogy megérzése szerint tulajdonképpen Argento zaklatta Weinsteint.

Miután Berlinbe ment, a színésznő a Rai 3 TV-nek azt nyilatkozta, hogy

„A nőkkel kapcsolatos nézeteit illetően Olaszország jócskán le van maradva a világ többi részéhez képest”.

Hozzátette: nem tudja, hogy mit tehetne, de idővel vissza fog térni, hogy „minden más nő oldalán harcoljon”.

„Eddig nem volt bátorságom arra, hogy beszéljek, mert látjátok, hogy mi történt, 20 évvel a támadást követően?”

A színésznő később Twitter-oldalán azt írta, hogy rágalmazás miatt indít pert, ezzel kapcsolatban azonban nem osztott meg részleteket.

Az állítólagos szexuális zaklatásokkal és nemi erőszakkal kapcsolatban ugyancsak a nyilvánosság elé álló nők egy része felemelte szavát az ellen is, ahogyan Asia Argentóval bántak hazájában a történtek után.

Jessica Chastain például a Twitteren azt írta, hogy „felzaklatta” őt az „áldozathibáztatás”, és egyben hozzátette, hogy szerinte Argentót inkább „elismerésben kellene részesíteniük” azért, mert megkezdte ezt a párbeszédet, Harvey Weinsteintől pedig „el kellene venni a hatalmat”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Titokban férjhez ment Polyák Lilla

Titokban férjhez ment Polyák Lillahirdetés
Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak

Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak


JAGUÁR,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermeke

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermekeGeorge Clooney a legjobban kereső színész a világon

George Clooney a legjobban kereső színész a világonhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen