hirdetés
Bulvár

Harvey Weinstein-botrány: Asia Argento elhagyja hazáját

Asia Argento színésznőnek elmondása szerint el kellett hagynia hazáját, Olaszországot azt követően, hogy a nyilvánosság elé állt azzal, hogy Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta őt.
Asia Argento Asia Argento (Forrás: dw.com)
hirdetés

A negyvenkét éves színésznő elmondta, hogy ideiglenesen Berlinbe költözött, hogy a hazájában tapasztalható „feszült klíma” elől meneküljön.

Asia Argento egyike volt annak a több mint ötven nőnek, akik a nyilvánosság elé álltak a már botránnyá duzzadt Harvey Weinsteinnel kapcsolatos állítólagos szexuális zaklatási ügyek miatt. A színésznő a New Yorker magazinnak azt mondta, hogy a producer húsz éve egy hotelszobában szexuálisan zaklatta őt, a nő ekkor huszonegy éves volt.

Az olasz sajtóban ugyanakkor Asia Argento szavai nyomán olyan cikkek kezdtek megjelenni, amelyek azt kérték számon, miért nem beszélt már korábban a színésznő az állítólagos zaklatásról – holott a hasonló esetek elszenvedői gyakran éppen a megtorlástól való félelem miatt nem szólalnak meg a történtekről.

Miközben Asia Argento interjút adott a zaklatással kapcsolatosan, Mario Adinolfi újságíró a Twitteren azt írta, hogy a színésznő igyekszik „igazolni a magas trásadalmi körökben jellemző prostitúciót”.

Vittorio Sgarbi politikus és műkritikus, Asia Argento egykori partnerének barátja pedig azt mondta, hogy megérzése szerint tulajdonképpen Argento zaklatta Weinsteint.

Miután Berlinbe ment, a színésznő a Rai 3 TV-nek azt nyilatkozta, hogy

„A nőkkel kapcsolatos nézeteit illetően Olaszország jócskán le van maradva a világ többi részéhez képest”.

Hozzátette: nem tudja, hogy mit tehetne, de idővel vissza fog térni, hogy „minden más nő oldalán harcoljon”.

„Eddig nem volt bátorságom arra, hogy beszéljek, mert látjátok, hogy mi történt, 20 évvel a támadást követően?”

A színésznő később Twitter-oldalán azt írta, hogy rágalmazás miatt indít pert, ezzel kapcsolatban azonban nem osztott meg részleteket.

Az állítólagos szexuális zaklatásokkal és nemi erőszakkal kapcsolatban ugyancsak a nyilvánosság elé álló nők egy része felemelte szavát az ellen is, ahogyan Asia Argentóval bántak hazájában a történtek után.

Jessica Chastain például a Twitteren azt írta, hogy „felzaklatta” őt az „áldozathibáztatás”, és egyben hozzátette, hogy szerinte Argentót inkább „elismerésben kellene részesíteniük” azért, mert megkezdte ezt a párbeszédet, Harvey Weinsteintől pedig „el kellene venni a hatalmat”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szakított Ariana Grande és Pete Davidson

Szakított Ariana Grande és Pete DavidsonGyermeket vár Harry herceg felesége

Gyermeket vár Harry herceg feleségehirdetés
Milliókat fizet Ronaldo a védelmét ellátó csapatnak

Milliókat fizet Ronaldo a védelmét ellátó csapatnakKanye West a Fehér Házban vendégeskedett Donald Trumpnál

Kanye West a Fehér Házban vendégeskedett Donald Trumpnál


KANYE WEST,     USA,     DONALD TRUMP

Várkonyi Andrea állítólag felmond a TV2-nél

Várkonyi Andrea állítólag felmond a TV2-nélhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen