hirdetés
Bulvár

Már 10 ezren kérik Pintér Sándort, hogy tiltsák be a Puncs.hu-t

Nemcsak a kortárs írók és képzőművészek tiltakoznak a fiatal lányokat a gazdag, jellemzően idősebb férfiakkal összehozó Puncs.hu ellen: a Válasz.hu szerint a CitizenGo honlap is petíciót indított a társkereső ellen. Nemrég a Párbeszéd is bejelentette, hogy feljelenti a társkereső oldalt.
Puncs óriásplakát Egyre többen kifogásolják a Puncs.hu-t és annak szellemiségét (Forrás: technokrata.hu)
hirdetés

A CitizenGo honlap egy „Le a fiatalokat kihasználó, nőket tárgyiasító, családromboló társkeresőkkel!" című petíciót indított, amelyben az aláírók Pintér Sándor belügyminisztert arra kérik, hogy lépjen fel a Puncs.hu és a hasonló vállalkozások ellen, és ne engedélyezze az ilyen társkeresők további műkdését – számol be róla a Válasz.hu. Ezt a petíciót a mai nappal már több mint tízezren írták alá.

Tiltakozásba kezdtek a társkereső oldal miatt kortárs magyar képzőművészek és írók is, a közleményükben azt írták:

„Alulírott kortárs magyar írók és képzőművészek tiltakozunk az ellen, hogy a puncs.hu szellemisége bármilyen tekintetben teret nyerjen Magyarországon. A sugar daddy és sugar baby kampány az emberi méltóságot minden lehetséges vonatkozásban sérti, a szexualitást áruként kezeli és a fiatalok számára méltatlan és veszélyes perspektívát kínál. A tulajdonosi kör átfedései miatt mi, a kortárs magyar kulturális élet szereplői szintén felelősnek érezzük magunkat. Ezért követeljük, hogy a kampányt népszerűsítő hirdetéseket minden létező nyilvános felületről távolítsák el, és induljon eljárás annak tisztázására, hogy miként lehetséges, hogy a prostitúció tevőleges támogatójaként működő társkereső oldal finanszírozása közpénzek felhasználásával történik”.

Szombaton a Facebook-oldalán Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja pedig arról tett bejelentést, hogy – miután egy augusztusban beadott törvénymódosító javaslatban már foglalkoztak az általuk ízléstelennek, károsnak és törvénybe ütközőnek vélt jelenséggel – feljelentik a Puncs.hu-t. A bejegyzés szerint a feljelentés alapján a Főügyészséget arra kérik, hogy

„kerítés és prostitúció elősegítése miatt vizsgálja ki a Puncs.hu működését”,

és emeljen vádat, ha fennáll bűncselekmény gyanúja. Hegyesi Beáta említést tett arról is, hogy a portált működtető cég – a cégháló felrajzolása alapján –

„tevékenységét vélhetően a Széchenyi Tervhez kapcsolódó uniós forrásokból fedezi”.

A Puncs.hu ügyvezetője, Weiler Péter korábban a hvg.hu-nak adott interjújában azt mondta, hogy nemzetközi trendeket követtek a társkeresővel, erre példaként említette, hogy az Egyesült Államokban már több mint egy évtizede sikeresen működik a sugar kapcsolatokra szakosodott Seekingarrangement.com. Elmondása szerint „egy őszinte társkereső oldalt hoztak létre” azoknak, akik vállalják, hogy fontosak az anyagiak.

Az Index szerint már belga miniszterek is jogi lépéseket kezdeményeztek egy hasonló, Richmeetbeautiful nevű sugardaddy-társkereső reklámplakátjainak eltávolítására, ugyanis az oldal egyetemi kampuszoknál hirdetett, és a politikusok szerint a diákok prostituálódását népszerűsítik a plakátok.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vaddisznó tett látogatást egy salgótarjáni pizzériában

Vaddisznó tett látogatást egy salgótarjáni pizzériábanSzokatlan cseresznyevirágzásban gyönyörködhetnek Japánban

Szokatlan cseresznyevirágzásban gyönyörködhetnek Japánbanhirdetés
Szakított Ariana Grande és Pete Davidson

Szakított Ariana Grande és Pete DavidsonGyermeket vár Harry herceg felesége

Gyermeket vár Harry herceg feleségeMilliókat fizet Ronaldo a védelmét ellátó csapatnak

Milliókat fizet Ronaldo a védelmét ellátó csapatnakhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen