hirdetés
Bulvár

Nyolchavi fizetésével távozik Kerényi az Operettszínháztól

Nyolchavi fizetésével „ajándékozza meg” az Operettszínház Kerényi Miklós Gábort, miután a főigazgató nem kirúgta, csupán felmentette a munkavégzés alól a nyugdíjazását kérő művészeti igazgatót – írja a hvg.hu.
Kerényi Miklós Gábor Kerényi Miklós Gábor (Forrás: blikk.hu)
hirdetés

Az Operettszínház főigazgatója valójában nem „kirúgta” Kerényi Miklós Gábort, csupán felmentette a munkavégzés alól a nyugdíjazását kérő művészeti igazgatót – írja a hvg.hu, felhívva a figyelmet arra, hogy ezzel Kerényinek

„nyolc havi fizetését egyszerűen ajándékba adta”.

A lap színházi forrásaira hivatkozva azt írja, hogy a vezetői és egyéb pótlékokkal együtt legkevesebb 800 ezer – 1 milliós havi fizetéssel lehet számolni, s egyben felveti, hogy az Operettszínháznak lehetősége lett volna fegyelmivel, azonnali hatállyal megszüntetni Kerényi munkaviszonyát, amennyiben „nem csak szavakban ítélte volna el” a magatartását.

Utóbbi esetben a rendező egy fillér nélkül távozna, de így egy esetleg kényelmetlen, Kerényi bűnösségét vagy ártatlanságát tisztázó, szabályozott munkaügyi eljárásba kellett volna kezdeni. Ehelyett Lőrinczy György a hvg.hu szerint a „belső vizsgálattal” is beéri.

Kerényi a közelmúltban zaklatási botrányba keveredett, majd hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Maros Ákos színész arccal, névvel vállalva számolt be arról, hogy Kerényi 1994-ben Szegeden elfenekelte egy vállfával egy kollégiumi teremben őt. Korábban, amikor még csak pletykák terjedtek az állítólagos visszaélésekről, az ismert rendező visszautasította a vádakat, vasárnap pedig nyugdíjazását kérte.

Ezek után a Budapesti Operettszínház Igazgatósága kedden bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmentette Kerényi Miklós Gábort a munkavégzés alól, ugyanezen a napon Kerényi a közösségi oldalán bocsánatot kért, egyebek mellett megfogalmazva, hogy elnézést kér, amennyiben „bárkit bármivel megbántott”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szakított Ariana Grande és Pete Davidson

Szakított Ariana Grande és Pete DavidsonGyermeket vár Harry herceg felesége

Gyermeket vár Harry herceg feleségehirdetés
Milliókat fizet Ronaldo a védelmét ellátó csapatnak

Milliókat fizet Ronaldo a védelmét ellátó csapatnakKanye West a Fehér Házban vendégeskedett Donald Trumpnál

Kanye West a Fehér Házban vendégeskedett Donald Trumpnál


KANYE WEST,     USA,     DONALD TRUMP

Várkonyi Andrea állítólag felmond a TV2-nél

Várkonyi Andrea állítólag felmond a TV2-nélhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen