hirdetés
Bulvár

Mi lesz Charles Manson holttestével?

Charles Manson legközelebbi hozzátartozójának szerdától kezdődően egy hét áll a rendelkezésére, ha szeretné maga rendezni a közelmúltban meghalt szektavezér és sorozatgyilkos temetését.
Charles Manson Charles Manson (Forrás: latimes.com)
hirdetés

Amennyiben a megadott határidőn belül nem jelentkezik Manson egyetlen rokona sem, úgy a San Francisco Chronicle szerint „ismét az adófizetők pénzéből” fizetik ki a temetés költségeit is, miután Manson az életének elmúlt mintegy negyvennyolc évét a börtönben töltötte. A lap szerint ilyen esetben legnagyobb valószínűséggel a hamvasztás mellett döntenek majd.

Charles Manson, aki azzal vált hírhedtté az Egyesült Államokban, hogy fiatal, főként középosztálybeli nőkből álló követőket gyűjtött maga köré és vett rá brutális gyilkosságokra 1969-ben Los Angelesben, a vasárnapi napon, nyolcvanhárom évesen halt meg. Egy kaliforniai börtönben életfogytiglani büntetését töltötte kilenc gyilkosságért, a halál Kern megye egy kórházában érte őt.

A börtön tisztviselői hétfőn azt mondták, hogy nem kell elárulniuk, jelentkezett-e már Manson bármely hozzátartozója a holttestért, és így nem is teszik ezt meg. Kristina Khokhobashvili, a Kalifornia állami büntetés-végrehajtási és rehabilitációs osztály szóvivője leszögezte, hogy ez nem egy nyilvánosságra hozható információ.

A családtagoknak tíz nap áll a rendelkezésükre a halál bekövetkeztétől arra, hogy a holttestért jelentkezzenek, Manson esetében tehát a határidő november 29-ével jár le. Az állam szabályozása szerint abban az esetben, ha nem sikerül elérni a fogvatartott rokonait, vagy a rokonok nem tartanak igényt a holttestre, a börtön egy helyi temetkezési vállalatot kérhet fel arra, hogy elvégezze a temetést.

A fogvatartottak minden személyes tulajdonát egy éven át őrzik, amit követően azok állami tulajdonba kerülnek, és árverésre lehet bocsátani őket.

Hogy Mansonnak milyen személyes tárgyai voltak halála idejében, arról nincsen információ, ugyanakkor állítólag emberi hajból és drótból skorpiót és pókot mintázó „szobrokat” készített, valamint „abrsztrakt”, óvodások rajzaira emlékeztető képeket is „alkotott” zsírkrétával.

Bár a tárgyak eladása némileg segíthetne fedezni azt a mintegy 2,3 millió dollár összeget, amelyet Kalifornia Manson ellátására költött a közel öt évtized alatt, kérdéses lehet, hogy vajon bölcs dolog-e ilyesféle aukciókkal is táplálni az egykori szektavezér „kultuszát”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Titokban férjhez ment Polyák Lilla

Titokban férjhez ment Polyák Lillahirdetés
Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak

Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak


JAGUÁR,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermeke

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermekeGeorge Clooney a legjobban kereső színész a világon

George Clooney a legjobban kereső színész a világonhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen