hirdetés
Bulvár

Catherine Deneuve szerint a férfiak „szabadon elcsábíthatják” a nőket

Catherine Deneuve francia színésznő és több másik neves francia nő szóvá tette, hogy a férfiakat igazságtalanul veszik célba a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos vádakkal – egyúttal úgy vélik, hogy a férfiaknak szabadon flörtölhetnek a nőkkel.
Catherine Deneuve Catherine Deneuve (Forrás: japantimes.co.jp)
hirdetés

Catherine Deneuve egyike annak a mintegy 100 színésznek, tudósnak és más neves személyiségnek, akik aláírásukat adták egy olyan, kedden a Le Monde című lapban nyilvánosságra hozott nyílt levélhez, amelyben megfogalmazzák: a szexuális erőszak elleni legitim tiltakozás, amely a Harvey Weinstein-botrányból indult ki, immár túl messzire ment, és fenyegeti a nehezen elért szexuális szabadságot.

A levél a franciák vegyes érzelmeire reflektál az egyre nagyobb teret nyerő olyan vádakkal kapcsolatosan, amelyek a hatalmukkal visszaélő férfiak szisztematikus szexuális visszaéléseiről láttak napvilágot az elmúlt hónapokban.

A „MeToo” kampány természetesen Franciaországot sem kerülte el, ahol az elmúlt hónapokban több kisebb-nagyobb botrány is nyilvánosságra került, és rövid időn belül a Catherine Deneuve által aláírt levélnek is sok bírálója akadt.

Igaz ugyanakkor az is, hogy a nyílt levélben megfogalmazottakkal sokan egyetértenek, és aggályosnak tartják azt a fajta új „puritanizmust”, amely meglátásuk szerint szembemegy a csábítás francia hagyományaival.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Titokban férjhez ment Polyák Lilla

Titokban férjhez ment Polyák Lillahirdetés
Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak

Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak


JAGUÁR,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermeke

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermekeGeorge Clooney a legjobban kereső színész a világon

George Clooney a legjobban kereső színész a világonhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen