hirdetés
Bulvár

Olyan hideg van az Egyesült Államokban, hogy a tavakba fagynak az aligátorok

Észak-Karolinában szokatlan felvételeket sikerült készíteniük a Shallotte River Swamp Park munkatársainak. Ezeken olyan aligátorok láthatóak, amelyek valósággal „belefagytak” a tavakba a nagy hidegben. Félteni azért nem kell különösebben a hüllőket, hiszen amint melegebbre fordul az idő, többségük valószínűleg gond nélkül felhagy a hibernációval, és a megszokott módon folytatja az életét.
Tóba fagyott aligátor Tóba fagyott aligátor (Forrás: Facebook / Shallotte River Swamp Park)
hirdetés

Észak-Karolinában valósággal a „tavakba fagytak” az aligátorok a továbbra is rendkívül hideg időjárási körülmények miatt.

A Shallotte River Swamp Park munkatársai olyan ritka felvételeket készítettek, amelyeken a jeges tófelszín alól csak a hüllők orrának vége látszódik ki.

Az állatok, noha első ránézésre talán másként tűnik, valójában nagyon is élnek, de mivel saját testhőjüket nem képesek szabályozni, ezért egyfajta „hibernációba” lépnek. Ennek során lecsökken a testhőmérsékletük és lassul az anyagcseréjük, és míg képesek levegőt venni, nem is kell aggódni az életben maradásuk miatt.

Mihelyst aztán ismét melegebbre vált az idő, és elolvad a jég, az aligátorok testhőmérséklete visszatér a normális szintre, és az állatok tovább folytathatják életüket a megszokott módon.

December végén egyébként az Egyesült Államok keleti partvidékén a nagy hideg miatt a partok közelébe sodródott cápák kerültek veszélybe, több olyan cápa tetemére is rábukkantak, amelyek „halálra fagytak”. A cápák számára a rendkívüli hideg azért is jelentett nagy veszélyt, mert kopoltyúik befagyása esetén szinte bizonyosan elpusztulhattak.

Az Egyesült Államokban viszonylag nagy területen az elmúlt időszakban rendkívül hideg, sarki légáramlat idézett elő az emberekre is veszélyes körülményeket, eddig az új év kezdete óta tizennyolc ember vesztette életét a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Natalie Portman személyesen is megszólalt a Genezis-díj ügyében

Natalie Portman személyesen is megszólalt a Genezis-díj ügyébenGyereket vár Rachel Weisz és Daniel Craig

Gyereket vár Rachel Weisz és Daniel Craighirdetés
Elpusztult Willow, II. Erzsébet utolsó corgija

Elpusztult Willow, II. Erzsébet utolsó corgijaConchita Wurst bevallotta, hogy HIV-fertőzött

Conchita Wurst bevallotta, hogy HIV-fertőzötthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen