hirdetés
Bulvár

New York állam beperelte a Weinstein-vállalatot

New York állam ügyészei beperelték a Weinstein Company-t, azzal vádolva a stúdiót, hogy nem védte meg a dolgozókat Harvey Weinsteintől. Weinsteint többen szexuális visszaélésekkel vádolják, ő azonban tagadja a vádakat.
Harvey Weinstein New York állam beperelte a Weinstein-vállalatot (Forrás: Twitter / TRT World Now)
hirdetés

A keresetben az áll, Weinstein feltehetőleg visszaéléseket követett el a női alkalmazottakkal szemben, és szóban azzal fenyegette a dolgozók egy részét, hogy megöli őket. Weinstein ügyvédje szerint egy „igazságos nyomozás” kiderítené, hogy a vádak nagy részének nincs érdemi alapja. A Weinstein Company egyelőre nem reagált az újabb fejleményekre.

Eric Schneiderman New York-i főügyész vasárnap jelentette be, hogy pert indított a Weinstein Company ellen, illetve a visszaélésekkel vádolt Harvey Weinstein, valamint testvére, egyben stúdió társalapítója, Robert ellen.

A főügyész – egyelőre nem részletezett összegű – kompenzációt követel az állítólagos zaklatások áldozatainak, valamint büntetést a felelősök számára.

A kereset szerint Weinstein éveken át szexuálisan bántalmazta a stúdiónál dolgozó női alkalmazottakat, míg a vállalat vezetőit – köztük Robert Weinsteint – azzal vádolja, hogy nem előzték meg a munkavállalókat ért visszaéléseket annak ellenére, hogy bizonyítékot bocsátottak a rendelkezésükre. A perre egy négy hónapig tartó vizsgálatot követően került sor.

Ben Brafman, Harvey Weinstein ügyvédje azzal reagált, hogy védence viselkedése „nem volt hiba nélküli”, de „nem történt bűncselekmény”. Meglátása szerint a vizsgálat végére világos lesz, hogy Weinstein minden más vállalathoz képest is több nőt juttatott vezető pozíciókba, és sem a Miramax-nál, sem a Weinstein Company-nál nem találják majd nyomát diszkriminációnak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Natalie Portman személyesen is megszólalt a Genezis-díj ügyében

Natalie Portman személyesen is megszólalt a Genezis-díj ügyébenGyereket vár Rachel Weisz és Daniel Craig

Gyereket vár Rachel Weisz és Daniel Craighirdetés
Elpusztult Willow, II. Erzsébet utolsó corgija

Elpusztult Willow, II. Erzsébet utolsó corgijaConchita Wurst bevallotta, hogy HIV-fertőzött

Conchita Wurst bevallotta, hogy HIV-fertőzötthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen