Bulvár

Szalmán Hánt elítélték orvvadászat miatt

Már közel húsz éve húzódik Szalmán Hán bollywood-i sztár ügye, amelyben azzal vádolták őt, hogy még 1998-ban kilőtt két ritka antilopot.
Szalmán Hán Szalmán Hán 20 éve végzett a két ritka antiloppal (Forrás: wikimedia.org / Aslam3809)

Szalmán Hán két, Indiában természetvédelmi oltalom alatt álló indiai antilopot lőtt ki Rádzsasztán államban egy film forgatása közben. A filmben szereplő másik négy színész is vele volt, őket azonban felmentették a vádak alól.

A jelenleg ötvenkét éves Hán fellebbezhet a döntés ellen. Az általa elkövetett bűncselekményért egyébként akár hat év börtön is várhat rá.

Szalmán Hán az egyik legjelentősebb bollywood-i sztár, több mint száz filmben szerepelt, és igen sok rajongója akad. A színész ugyanakkor nem most először került bíróság elé: 2015-ben egy olyan gázolás esetében mentették őt fel, aminek során egy hajléktalan férfi meghalt.

Eredetileg az orvvadászat miatt egy helyi bishnoi-közösség jelentette fel a sztárt, akik szentként tisztelik az indiai antilopokat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen