Bulvár

Véget akart vetni életének a Jar Jar Binkst alakító színész a karaktert érő „gyűlöletkampány” miatt

A Baljós árnyak című filmben Jar Jar Binks hangját alakító színész, Ahmed Best nemrég közösségi oldalán elárulta, hogy majdnem az „öngyilkosságba kergette” őt a karaktert ért gyűlölethullám.
Ahmed Best Ahmed Bestet rosszul érintette a Jar Jar Binkst ért ellenszenv (By Luigi Novi, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11814253)

Ahmed Best első komolyabb filmes szerepe volt Jar Jar Binks hangjának alakítása a Csillagok háborúja I: Baljós árnyak című 1999-es filmben. Ekkor a színész 25 éves volt, de állítása szerint későbbi karrierjét is megpecsételte a karaktert ért gyűlölethullám.

A rajongók és a média ugyanis egyaránt nagy ellenszenvvel fogadták Jar Jart, „aki” hamar a Star Wars univerzum leggyűlöltebb karaktere lett a gyerekes és egyesek szerint már-már „rasszista” megszemélyesítésének következtében.

Ahmed Best – meg nem nevezve a filmet vagy a karaktert – most arról osztott meg egy bejegyzést, milyen hatással volt rá a karakter eléggé kíméletlen fogadtatása, a bejegyzéshez pedig mellékelt egy fotót is, amelyen kisfiával látható.

„Jövőre lesz 20 éve, hogy egy olyan médiakampánnyal találtam szembe magam, amely a mai napig hatással van a karrieremre. Ez volt az a hely, ahol véget akartam vetni az életemnek. Még mindig nehéz beszélni róla. De túléltem, és most ez a kissrác az ajándékom a túlélésért. Ez elég jó történet volna a saját showmhoz?”

– írta a bejegyzésben.

Többen a rajongók és a Star Wars filmekben játszó színészek közül támogató üzenetekkel, illetve egyesek „bocsánatkéréssel” reagáltak – utóbbiak állításuk szerint maguk is hozzájáráultak a Jar Jart ért „gyűlölethullámhoz”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen