hirdetés
Bulvár

Tapír született a budapesti állatkertben

Rendkívül aranyos új lakóval gyarapodott a Fővárosi Állat- és Növénykert: a tapírkölyök szeptember másodikán látta meg a napvilágot, és jelenleg is jól van. Egyelőre a látogatók nem találkozhatnak vele, mivel a kicsit anyja egy védett helyre vitte. A kis állat születése azért is igen örvendetes, mert ezt megelőzően legutóbb 31 éve láthatott a nagyközönség a budapesti állatkertben ott született kis tapírt.
Tapír Az állatkertben dél-amerikai tapírokkal találkozhatunk (Forrás: pixabay.com / Светлана)
hirdetés

A tapírkölyök szeptember másodikán született, a Suki nevű anyaállat pedig nem egy félreeső belső férőhelyen, hanem a Dél-Amerika kifutó hátsó részén ellett, így azok a szerencsés látogatók, akik éppen arra jártak, láthatták is a tapírbébi világra jövetelét. A kis tapír hamar lábra állt, majd az első, még reszketeg lépéseket is megtette. Az állatkert az alábbi videót is megosztotta, amelyen az apróság születésre látható:

Az állatkert honlapján olvasható közlemény szerint a kis tapír továbbra is jól van, de a nagyközönség egyelőre néhány napig biztosan nem láthatja, hiszen Suki egy védett, nyugalmas, félreeső elkülönítő helyiségbe vitte a kicsit, és továbbra is mindketten ott vannak.

„Mivel mi sem akarjuk zavarni, egyelőre csak az oda beosztott gondozók, illetve szükség esetén az állatorvosok mehetnek a közelébe. Néhány napra tehát látogatóink türelmét kell kérnünk, ám amint lehet, természetesen be fog mutatkozni a jövevény a nagyközönségnek”

– tájékoztat honlapján az állatkert, hozzátéve, hogy a fejleményeket a Facebook-oldalukon lehet követni.

A tapírborjú anyja – Suki – novemberben lesz 20 éves, Budapestre 2009-ben érkezett. Az apróság apja, Géza nagyjából két évvel idősebb a nősténynél, és a budapesti állatkertben is régebb óta él, hiszen 2001-ben érkezett ide.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szakított Ariana Grande és Pete Davidson

Szakított Ariana Grande és Pete DavidsonGyermeket vár Harry herceg felesége

Gyermeket vár Harry herceg feleségehirdetés
Milliókat fizet Ronaldo a védelmét ellátó csapatnak

Milliókat fizet Ronaldo a védelmét ellátó csapatnakKanye West a Fehér Házban vendégeskedett Donald Trumpnál

Kanye West a Fehér Házban vendégeskedett Donald Trumpnál


KANYE WEST,     USA,     DONALD TRUMP

Várkonyi Andrea állítólag felmond a TV2-nél

Várkonyi Andrea állítólag felmond a TV2-nélhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen