Bulvár

Tapír született a budapesti állatkertben

Rendkívül aranyos új lakóval gyarapodott a Fővárosi Állat- és Növénykert: a tapírkölyök szeptember másodikán látta meg a napvilágot, és jelenleg is jól van. Egyelőre a látogatók nem találkozhatnak vele, mivel a kicsit anyja egy védett helyre vitte. A kis állat születése azért is igen örvendetes, mert ezt megelőzően legutóbb 31 éve láthatott a nagyközönség a budapesti állatkertben ott született kis tapírt.
Tapír Az állatkertben dél-amerikai tapírokkal találkozhatunk (Forrás: pixabay.com / Светлана)

A tapírkölyök szeptember másodikán született, a Suki nevű anyaállat pedig nem egy félreeső belső férőhelyen, hanem a Dél-Amerika kifutó hátsó részén ellett, így azok a szerencsés látogatók, akik éppen arra jártak, láthatták is a tapírbébi világra jövetelét. A kis tapír hamar lábra állt, majd az első, még reszketeg lépéseket is megtette. Az állatkert az alábbi videót is megosztotta, amelyen az apróság születésre látható:

Az állatkert honlapján olvasható közlemény szerint a kis tapír továbbra is jól van, de a nagyközönség egyelőre néhány napig biztosan nem láthatja, hiszen Suki egy védett, nyugalmas, félreeső elkülönítő helyiségbe vitte a kicsit, és továbbra is mindketten ott vannak.

„Mivel mi sem akarjuk zavarni, egyelőre csak az oda beosztott gondozók, illetve szükség esetén az állatorvosok mehetnek a közelébe. Néhány napra tehát látogatóink türelmét kell kérnünk, ám amint lehet, természetesen be fog mutatkozni a jövevény a nagyközönségnek”

– tájékoztat honlapján az állatkert, hozzátéve, hogy a fejleményeket a Facebook-oldalukon lehet követni.

A tapírborjú anyja – Suki – novemberben lesz 20 éves, Budapestre 2009-ben érkezett. Az apróság apja, Géza nagyjából két évvel idősebb a nősténynél, és a budapesti állatkertben is régebb óta él, hiszen 2001-ben érkezett ide.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen