Bulvár

A Kimani nevet kapta a Nyíregyházi Állatpark afrikai kiselefántja

Eldőlt, hogy milyen nevet kap a Nyíregyházi Állatparkban élő majdnem három hónapos nőstény elefántborjú.
Kimani A választás végül a Kimani névre esett(Forrás: Facebook / Nyíregyházi Állatpark)

Miután hamarosan eléri a 3 hónapos kort, az állatpark szokásaihoz híven nevet kapott a júniusban napvilágot látott kiselefánt.

A névadásban a látogatók is közreműködhettek, hiszen két héten keresztül küldhették be a javaslataikat az állatpark közösségi oldalára – ahová a Kiwi, a Jumbó, a Buborék és a Kusisimua mellett további nagyjából ezer névötlet érkezett.

A gondozók szűkítették a kört a K betűvel kezdődő nevekre, hiszen a borjú anyjának Kwanza, három éve született bátyjának pedig Kito a neve. Hosszas mérlegelés után döntöttek a Kimani mellett, amely szuahéli nyelven azt jelenti, hogy szép, édes.

Az afrikai elefántborjú születése valódi különlegesség, hiszen júniusi érkeztével Kimani volt ez évben az első afrikai elefántborjú Európában, ráadásul zárt tartási körülmények között csupán kettő 12 hónapnál fiatalabb afrikai elefánt él a kontinensen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen