Bulvár

Elpusztult a budapesti állatkert kis tapírja

Szomorú hírt közölt a Fővárosi Állat- és Növénykert: a szeptember elején született kis tapír ugyanis sajnos veleszületett egészségi problémái miatt a napokban elpusztult.
Tapír A kis tapír születését néhány látogató is megfigyelhette - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Светлана)

A Fővárosi Állat- és Növénykert szomorú hírt jelentett be kedden a honlapján, ugyanis a szeptember másodikán született kis tapír sajnos elpusztult.

A boncolás során kiderült, hogy a fiatal állatnál a szív- és vázizmok elfajulása, illetve súlyos fokú májelfajulás és szemelváltozások álltak fenn. A kicsi még szombaton pusztult el, a bejelentéssel azonban az állatkert meg akarta várni a boncolási, illetve a laboreredményeket.

„Szomorún tudatjuk valamennyi barátunkkal, hogy elpusztult az Állatkertünkben nemrégiben született tapírborjú. A kicsi szeptember 2-án, vasárnap látta meg a napvilágot, születését három napra rá hoztuk nyilvánosságra”

– írják a közleményben, amelyből kiderül az is, hogy miután a tapírborjú születését a nagyközönség is láthatta, az első napokat a kis állat egy elkülönített istállóban töltötte az anyjával. Eredetileg úgy tervezték, hogy e hét közepén mutatják be a kis tapírt.

Az állatkert szerint eleinte elég életerősnek tűnt a kis állat, és megtalálta az emlőket is, a hét vége felé azonban láthatóan gyengülni kezdett, a kelleténél többet pihent, majd idővel állatorvosi segítségre is szorult, és mesterséges táplálással kellett kiegészíteni számára az anyatejet.

Kiderült, hogy a kis tapír olyan egészségi problémákkal született, amelyet sem az anyai gondoskodás, sem pedig az állatorvosok és a gondozók életmentést célzó erőfeszítései nem tudtak ellensúlyozni.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen