Bulvár

Szokatlan cseresznyevirágzásban gyönyörködhetnek Japánban

Japánban szokatlan módon most ősszel is sakura-virágzásnak lehetnek tanúi az ott élők, amiben feltehetőleg az ország egy részét sújtó erős tájfunoknak is szerepe van.
Sakuravirágzás Ősszel igen ritka látvány, hogy ilyen sok fán jelenjenek meg a virágok (Forrás: pixabay.com / yarachan)

Tulajdonképpen az egész világon nagy csodálat övezi a Japánban minden év tavaszán, jellemzően mintegy két héten át pazar látványt nyújtó cseresznyevirágzást, most azonban szokatlan módon az őszi időszakban is megjelentek a fehér és rózsaszín virágok egyes fák ágain.

Eddig már több mint háromszázan számoltak be arról a Weathernews szerint októberben, hogy a lakókörnyékükön kivirágzott a cseresznyefák egy része. A különleges jelenségben szakértők szerint az is közrejátszott, hogy több tájfun is sújtotta az országot.

„Ilyen már a múltban is történt, de nem emlékszem olyan esetre, amikor hasonló méreteket öltött volna”

– fogalmazott egy helyi növényorvos a japán NHK-nak, hozzátéve, hogy a cseresznyefák levele jellemzően egyfajta hormont bocsát ki, amely megakadályozza, hogy a virágok megjelenjenek az ágakon.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ryusuke Iwamoto (@r.iwamoto) által megosztott bejegyzés,

Ez évben azonban az erős tájfunok miatt több fa is elvesztette a leveleit, s ez részben magyarázatot adhat a jelenségre. A másik tényező, ami a fákat „megzavarhatta”, a viharok utáni melegebb hőmérséklet volt.

Azok a rügyek, amelyek most virágba szökkentek, jövőre nem virágoznak majd, ám mindez nem jelenti azt, hogy a jövő évi cseresznyevirágzás veszítene pompájából, hiszen a szakértő szerint a mostani jelenség hatása összességében „minimális”.

CseresznyevirágzásA jövő évi cseresznyevirágzást az őszi jelenség szinte egyáltalán nem befolyásolja (Forrás: pixabay.com / Maatan)

Japánban ebben az évben több tájfun is pusztított, köztük a Jebi nevezetű, amely hosszú ideje a legsúlyosabb ilyen katasztrófa volt az országban, és legkevesebb tíz halálos áldozatot követelt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen