Bulvár

Miley Cyrus és Liam Hemsworth félmillió dollárt adományozott a kaliforniai tűzvész károsultjainak javára

A kaliforniai tűzvész nem kímélte Miley Cyrus és Liam Hemsworth otthonát sem, a sztárpár azonban a saját ingatlanjuk mellett a környék újraépítésében is szerepet kíván vállalni, amihez 500 ezer dolláros adományukkal járultak hozzá.
Miley Cyrus Miley Cyrus és Liam Hemsworth félmillió dollárt adományoztak a kaliforniai tűzvész károsultjainak javára (By Angela George, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8436868)

A sztárpár Cyrus alapítványán, a Happy Hippie-n keresztül adományozott félmillió dollárt a The Malibu Foundation nevű szervezetnek.

A pénzösszeget arra használják majd fel a pár képviselője által közreadott közlemény szerint, hogy a rossz anyagi helyzetben lévőket, a katasztrófa vészhelyzeti kezelését, a közösség újjáépítését, az erdőtűz-megelőzést, illetve a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás kivitelezését támogassák.

Liam Hemsworth korábban egy fotót osztott meg, amelyen látható, hogy a házukat szinte teljesen megsemmisítette a pusztító tűzvész. A színész ugyanakkor azt írta, hogy miután előző nap Malibuban volt, lenyűgözte őt az ottani közösség összetartása; az, hogy segítik egymást, ahogyan csak tudják.

„Malibu egy erős közösség, és ez az esemény csak még erősebbé teszi majd”

– tette hozzá Hemsworth, aki egyúttal megköszönte „minden nagyszerű helyinek”, hogy segítettek a kisebb tüzek oltásában az ingatlanja körül.

Miley Cyrus is megszólalt a katasztrófával kapcsolatosan, aki mindenek előtt elkeseredését fejezte ki, s egyúttal biztosította rajongóit arról, hogy állataikkal együtt szerencsésen megmenekültek a tűz elől – „és ez most az egyedüli, ami számít”.

A tűzben több híresség is elvesztette ingatlanját, így Neil Young, Robin Thicke és Gerard Butler is, és ugyancsak többen akadnak közöttük, akik már ajánlottak fel adományokat. Legutóbb például Sandra Bullock, aki 100 ezer dollárt adományozott egy Ventura megyei jótékony szervezetnek.

Voltak olyanok is – köztük Neil Young –, akik Donald Trump elnököt bírálták azon kijelentéséért, amelyben a rossz erdőgazdálkodás számlájára írta a katasztrófát, egyúttal kilátásba helyezve a támogatás későbbi csökkentését is.

„Kalifornia sebezhető – nem a rossz erdőgazdálkodás miatt, amint azt DT (az úgynevezett elnökünk) szeretné, hogy gondoljuk. A klímaváltozás miatt vagyunk sebezhetőek; a szélsőséges időjárási események és a nálunk tapasztalható megnövekedett aszály is része ennek”

– fogalmazott Neil Young.

Jerry Brown kormányzó ugyancsak a klímaváltozást okolta a megnövekedett számú és rendkívül pusztító erdőtüzekért, amelyeket az amerikai állam az elmúlt időszakban tapasztalt, s amelyeket vélekedése szerint az elkövetkező legalább 10-15 évben is át kell majd élniük.

A Kalifornia déli részén pusztító Woolsey tűz legkevesebb 435 épületet pusztított el, s ez a szám várhatóan emelkedni fog. Emellett másik két tűz is terjedt az amerikai államban ugyanazon időben, amelyek halálos áldozatainak száma összesen már eléri az ötven főt. Szerdán még több mint 200 ember holléte ismeretlen volt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen