Bulvár

Némi kavarodás történt a brazil kormány Twitterén – Orbán Viktort az amerikai külügyminiszterrel tévesztették össze

Ezután a brazil elnök fia is posztolt a mikroblog-oldalon, de némi hiba az ő bejegyzésében is akadt.
Twitter Némi kavarodás történt a fotó és a hozzá kapcsolódó bejegyzés kapcsán a brazil kormány Twitter-oldalán (Forrás: pixabay.com / Thomas Ulrich)

A brazil kormány Twitter bejegyzésében Bolsonaro beiktatási fotójához kapcsolódóan megjegyezték egyrészt, hogy az Egyesült Államok Brazília második legnagyobb kereskedelmi partnere, másrészt pedig azt, hogy az amerikai külügyminiszter, vagyis Mike Pompeo találkozott Jair Bolsonaro brazil elnökkel.

Ez persze önmagában még nem is volna olyan igazán különös, azonban a megosztott fotón nem Pompeo, hanem Orbán Viktor szerepelt a brazil elnök és felesége mellett – hívta fel rá a figyelmet az Index.

Ez a tévedés mellesleg szemet szúrt az Egyesült Államok brazil nagykövetségének is, amely ugyancsak a Twitteren osztotta meg meglátását az esettel kapcsolatosan – méghozzá az alábbi módon:

„Igazán köszönjük a remek tweet-et, amely a két országunk közötti erős kapcsolatokra hívja fel a figyelmet, ám a fénykép nem Pompeo minisztert ábrázolja”.

A fenti szöveg mögé még egy kacsintó emoji is került. Az Index szerint röviddel a tévedés felfedezése után a brazil kormány oldala korrigálta is a „bakit”, ugyanakkor nem kellett sokat várni egy újabb pontatlanságra sem, amelyet azonban már a brazil elnök parlamenti képviselőként dolgozó fia, Eduardo Bolsonaro vétett.

Ő ugyan nem tévedésből, hanem nagyon is szándékosan töltött fel Orbán Viktorral közösen készült képet, csakhogy ehhez egy kamuprofilt társított...Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen