hirdetés
GASZTRONÓMIA
Siófoki Halfesztivál

Siófoki Halfesztivál

Noha a nyár már véget ért, Siófokon azért még nem áll meg az élet. A város ezen a hétvégén például egy remek gasztronómiai esemény helyszínévé válik, hiszen most mindenkit vár a Siófoki Halfesztivál!

Ismét kedvezményes menüket kínál az Országos Étterem Hét

Ismét kedvezményes menüket kínál az Országos Étterem Hét

Ismét háromfogásos menüsorokat kóstolhatnak egységes, kedvezményes árakon az Országos Étterem Hét keretében október 10. és 16. között 110 magyarországi közép- és felső kategóriás étterem vendégei.

Több van a sörben, mint azt gondolnánk

Több van a sörben, mint azt gondolnánk

Idén első ízben kerül megrendezésre a Sörgasztronómiai Hét a Sör mi több jóvoltából. Kilenc budapesti étterem segítségével pedig most mindenki megtapasztalhatja, hogy jóval több van ebben az ízletes nedűben, mint azt eddig gondoltuk!

Pörkölt Parádé a hétvégén!

Pörkölt Parádé a hétvégén!

Noha mindig hatalmas az érdeklődés a street food iránt, jól esik néha az igazán hazai ízeket is érezni. Márpedig mi lenne jobb erre a célra, mint egy (vagy akár több) jó nagy tányér finom pörkölt!

Harcsapaprikás-fesztivál lesz szombaton Tiszacsegén

Harcsapaprikás-fesztivál lesz szombaton Tiszacsegén

Harcsapaprikás-fesztivált rendeznek szombaton Tiszacsegén. A Tisza-parti főzőversenyre idén rekordszámú csapatot várnak a szervezők.

hirdetés
Jövő hétvégén rendezik meg Szegeden a tiszai halfesztivált

Jövő hétvégén rendezik meg Szegeden a tiszai halfesztivált

Több mint kétszáz mázsa halat kínálnak és több ezer embert látnak vendégül a szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál három napja alatt jövő péntektől vasárnapig; szombaton több száz bográcsban készül majd a hallé.

Idén is megrendezik a Kürtőskalács Fesztivált!

Idén is megrendezik a Kürtőskalács Fesztivált!

A kürtőskalácsot bizonyára senkinek sem kell külön bemutatnunk, és azon is csodálkoznánk, ha nem tartozna többünk legnagyobb kedvencei közé a különleges desszert. Az ingyenesen látogatható Kürtőskalács Fesztivál remek alkalom lehet arra, hogy a hagyományos, de számtalan modern lehetőséget is rejtő finomsággal találkozzunk.

Balatoni gasztrokalauzzal jelentkezett a Magyar Konyha

Balatoni gasztrokalauzzal jelentkezett a Magyar Konyha

A Balaton és a Velencei-tó legjobb éttermeit, bisztróit, fogadóit, borászatait gyűjti egybe a Magyar Konyha magazin Balaton 2016 - 336 hely nem csak ínyenceknek című gasztronómiai útikalauza.

Balatoni Pörköltfesztivál

Balatoni Pörköltfesztivál

A nyári gasztronómiai fesztiválok felhozatala rendkívül színes. Nekünk, magyaroknak egy tányér finom és szaftos pörköltnél pedig nem is kell több. Hozzuk hát össze a kettőt!

Ínycsiklandó finomságok - Hamarosan kezdődik a Hajdúsági Ízek Fesztiválja

Ínycsiklandó finomságok - Hamarosan kezdődik a Hajdúsági Ízek Fesztiválja

Július 1. ás 3. között háromnapos programmal várják a Hajdúszoboszlóra érkezőket. Megrendezésre kerül ugyanis a Hajdúsági Ízek Fesztiválja.

Hamburger imádók, ide gyertek!

Hamburger imádók, ide gyertek!

Idén már negyedszerre kerül megrendezésre 2016. június 23-26. között a Hamburger Days elnevezésű esemény. A fő cél most sem más, mint az előző években: megtalálni a város legjobb hamburgerét!

Rózsa Utcafesztivál Debrecenben

Rózsa Utcafesztivál Debrecenben

Éjszakába nyúló beszélgetés, borozgatás, kikapcsolódás, hódolás a gasztronómiai élvezeteknek. Mindezt mesés környezetben, Debrecen történelmi épületeivel körülvéve. Mondhatni ez egy csodás nyári hétvége receptje.

Dressing with your salad? 40,000 sign up for London's first naked restaurant

Dressing with your salad? 40,000 sign up for London's first naked restaurant

Már 40 ezren jelentkeztek, hogy London első meztelen éttermében ehessenek

'Clothing-optional' pop-up restaurant is opening in London for three months, and there are already over 40,000 people on the waiting list.

Furcsa, de természetes anyagtól fekete a divatos fagyi

Furcsa, de természetes anyagtól fekete a divatos fagyi

Egy New York-i fagyizó nagy dobással készült az idén a nyárra – fekete fagylaltjával ráadásul hamar világhírű is lett. Bármilyen hihetetlen, a különös szín előállításához „természetes” anyagot használtak fel.

Magyarország nyerte a Bocuse d'Or kontinensdöntőt!

Magyarország nyerte a Bocuse d'Or kontinensdöntőt!

A Magyarországot képviselő Széll Tamás és csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or budapesti kontinensdöntőjét, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.

Megnyílt a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállítás

Megnyílt a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállítás

Az élelmiszeripar stratégiai jelentőségét hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripar kiállítás megnyitóján.

Rosalia rozé- és pezsgőfesztivál a Városligetben

Rosalia rozé- és pezsgőfesztivál a Városligetben

A Városligetben rendezik meg az 5. Rosalia borfesztivált, amelynek látogatóit több mint ötven borász rozéi, street food ételek, koncertek, interaktív játékok és családi programok várják péntektől vasárnapig a Vajdahunyadvár mögötti réten.

Hátrányos helyzetű gyerekeket támogat a tizedik Országos Étterem Hét

Hátrányos helyzetű gyerekeket támogat a tizedik Országos Étterem Hét

Hátrányos helyzetű gyerekek támogatására, a Gyermekétkeztetési Alapítványnak ajánlja fel bevétele egy részét a jubileumi, 10. Országos Étterem Hét, amelynek keretében március 21. és 27. között több mint 130 felső- és középkategóriás étterem erre az alkalomra összeállított menüjét kóstolhatják meg az érdeklődők.

Csaknem 50 esemény a Békéscsabai Tavaszi Fesztiválon

Csaknem 50 esemény a Békéscsabai Tavaszi Fesztiválon

Huszonnyolc napon keresztül, tíz helyszínen, tizenöt társrendező közreműködésével csaknem ötven eseményt szerveznek a 2016-os Békéscsabai Tavaszi Fesztiválra, amelyet március 7. és április 4. között rendeznek meg - közölte Herczeg Tamás fesztiváligazgató a rendezvénysorozatot beharangozó keddi békéscsabai sajtótájékoztatón.

Meghalt a világ egyik legjobb szakácsa

Meghalt a világ egyik legjobb szakácsa

Holtan találták svájci lakásában Benoit Violier világhírű szakácsot. Valószínűleg öngyilkos lett. A francia származású, 44 éves Violier a Restaurant de L’Hotel de Ville főszakácsa volt Crissier-ben, Lausanne mellett. Az étterem nemrég három Michelin-csillagot kapott, és fölkerült a világ legjobb ezer éttermét magában foglaló listára, a La Liste-re.

Newsweek: Продовольственные санкции сделали Москву кулинарной столицей Европы

Newsweek: Продовольственные санкции сделали Москву кулинарной столицей Европы

Newsweek: a szankciók és az embargó kulináris fővárossá varázsolta Moszkvát

В условиях ограничений на импорт западных продуктов питания русская кухня переживает «удивительный и дивный ренессанс». Импортные продукты на полках магазинов сменили фермерские товары со всей России, а заграничные блюда в меню ресторанов — исконно русские лакомства.

San Sebastián ist offiziell Kulturhauptstadt Europas 2016

San Sebastián ist offiziell Kulturhauptstadt Europas 2016

San Sebastián lett idén Európa Kulturális Fővárosa

San Sebastián (dpa) - Mit Paukenschlägen und Trommelwirbeln hat die nordspanische Küstenstadt San Sebastián am Mittwoch ihr Programm als Kulturhauptstadt Europas 2016 eröffnet.

hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen