hirdetés
HAVANNA
Kuba verurteilt amerikanische Restriktionen

Kuba verurteilt amerikanische Restriktionen

Trump korlátozza a kereskedelmet - Kuba elítéli az amerikai korlátozásokat

Das Regime in Havanna wehrt sich gegen den Konfrontationskurs Donald Trumps. Es sendet aber zugleich Signale der Dialogbereitschaft nach Washington.

Митинг памяти Фиделя Кастро в Гаване собрал около миллиона человек

Митинг памяти Фиделя Кастро в Гаване собрал около миллиона человек

Fidel Castro tiszteletére tartott megemlékezésen több mint egymillió ember gyűlt össze

Около миллиона человек вышли на митинг в центре Гаваны, чтобы почтить память лидера революции Фиделя Кастро, скончавшегося в минувшую субботу

Historischer Besuch: Fidel Castro kritisiert Obamas Kuba-Visite

Historischer Besuch: Fidel Castro kritisiert Obamas Kuba-Visite

Történelmi látogatás: Fidel Castro bírálta Barack Obama kubai látogatását

Bei seinem Besuch auf Kuba kündigte US-Präsident Obama ein neues Kapitel zwischen den beiden Staaten an. Der kubanische Revolutionsführer Fidel Castro will davon jedoch nichts wissen.

Obama történelmi beszéde Havannában

Obama történelmi beszéde Havannában

Amerika nem erőlteti rá politikai-gazdasági rendszerét a szigetországra – mondta kedden Barack Obama amerikai elnök a kubaiakhoz és vezetőikhez intézett beszédében Havannában. Jelképesen befejeződött az amerikai hidegháború, mégsem minden kubai ellenzékin

A beszéd összefoglalója szerint Obama így szólt az egybegyűltekhez: „Azért jöttem , hogy eltemessem a hidegháború utolsó maradványait is az amerikai kontinensen. Ismerem a történelmet, de nem szabad a csapdájában ragadni. Itt az idő, hogy együtt nézzünk a jövőbe”. Az elnök a kommunista szigetállam vezetői, hírességek és egyszerű állampolgárok előtt spanyolul hozzátette: „a jövőben a remény”.

Obama Kubában

Obama Kubában

Barack Obama szerint hamarosan véget érhet a Kubával szembeni embargó

Az Egyesült Államok ezután is kiáll a demokrácia és az emberi jogok mellett Kubában – hangoztatta az amerikai elnök a Raúl Castro kubai elnökkel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón Havannában. Elmondása szerint kubai kollégájával őszintén és nyíltan beszéltek az emberi jogokról. Azt is kiemelte ugyanakkor, hogy a két ország viszonya nem fog egy csapásra megváltozni.

hirdetés
Vasárnap kezdődik Barack Obama történelmi látogatása Kubában

Vasárnap kezdődik Barack Obama történelmi látogatása Kubában

Vasárnap este kezdődik Barack Obama amerikai elnök történelmi látogatása Kubában. Obama az első amerikai elnök, aki a kommunista szigetországba látogat 1959, azaz a diplomáciai kapcsolatok megszakítása óta. Látogatásával az államfő célja, hogy felgyorsítsa és tartóssá tegye az amerikai-kubai viszony javulását. Obama feleségével, két lányával és anyósával együtt érkezik Havannába, több kormánytag, képviselők és üzletemberek kíséretében.

Történelmi találkozó Havannában

Történelmi találkozó Havannában

962 év után létrejött Kirill és Ferenc találkozója. Az 1054-es egyházszakadás óta először találkozott egymással a katolikus és az orosz ortodox egyház feje. Kirill pátriárka Kubában vendégeskedik, míg Ferenc pápa Mexikóba tartva szakította meg útját Havannában.

A pápa és a pátriárka együtt

A pápa és a pátriárka együtt

A két egyházfő közösen figyelmeztette Európát Havannából

Közös nyilatkozatban szólalt meg Ferenc pápa és Kirill pátriárka pénteken a kubai fővárosban, ahol megállapodtak a kettészakadt keresztény egyházak közötti párbeszéd erősítéséről, beszéltek a kereszténység és az emberiség jövőjéről, valamint a társadalom iránti felelősségről. Felszólaltak a Föld tartalékainak felelőtlen felélése ellen és arra kérték Európát, hogy őrizze meg keresztény gyökereit.

hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen