hirdetés
MADÁRETETŐ
Áldozatokat szedhet a cinkegolyó

Áldozatokat szedhet a cinkegolyó

A téli időszakban sokan etetik a madarakat, de vezesse őket bármennyire is jó szándék, ha nem figyelnek eléggé, akár a tollas kis látogatóik végzetét is okozhatják. Nemrég a Hortobágyi Madárkórház egy általa megosztott bejegyzésben a cinkegolyó veszélyeire hívta fel a figyelmet, de akad más is, amivel sokat árthatunk az állatoknak.

Madárbarát Városliget

Madárbarát Városliget

Odúk, madáretetők, madárbarát mintakert és tanösvény a Városligetben

A Városliget kert- és tájépítészeti megújításának részeként – a Magyar Madártani Egyesülettel együttműködve – odúkat és madáretetőket helyeztek ki a Városligetben. Átadásra került egy madárbarát mintakert, és egy hozzá kapcsolódó tanösvény is.

A madáretetők vendégei

A madáretetők vendégei

Télen nagyon sokan etetik a madarakat, és ugyancsak sokan akadnak, akik egy-egy „ritkább” madár láttán szeretnék tudni, pontosan kiféle-miféle az új vendégük.

Erre a Piip-showra nincs korhatár

Erre a Piip-showra nincs korhatár

Így néz ki, amikor egy kreatív ember megunja a szokványos madáretetőket, és valami újat szeretne kitalálni. Magne Klann-nel, egy fotóssal ugyanis megtörtént ez az eset, és kipattant a fejéből, hogy ha már az emberek között népszerű találkahely a kávézó, akkor a madarak számára miért ne lehetne nyitni egyet?

hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen