hirdetés
ORBÁN VIKTOR
Titkos megállapodástól tart Orbán

Titkos megállapodástól tart Orbán

A miniszterelnök attól tart, hogy az Európai Unió akár félmillió új bevándorlót fogadna Szíriából

Szerdán tartotta ülését a Magyar Diaszpóra Tanács, ahol felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is. A kormányfő kifejtette, hogy egy olyan váratlan bejelentéstől tart, miszerint titkos megállapodás született újabb szír bevándorlók betelepítéséről az Európai Unióba. A megegyezés szerinte ugyan kimaradt az EU-Törökország megállapodásból, ám ettől még létezhet.

Migrant crisis: Hungary challenges EU quota plan in court

Migrant crisis: Hungary challenges EU quota plan in court

Menekültválság: Magyarország megtámadja az EU-s kvótát

Hungary has filed a court challenge against an EU plan to distribute refugees among its member states.

Nincsenek konkrét számok menekültügyben

Nincsenek konkrét számok menekültügyben

Nem vitattak meg konkrét számokat az uniós tagállamok, Törökország sikeresen tárgyalt

Németország vezetésével további szíriai menekültkontingens befogadásáról tárgyaltak a „hajlandó” országok a vasárnapi EU-Törökország csúcstalálkozó előtt. Angela Merkel közölte: egyelőre nem fogadtak el konkrét számokat. Törökország ugyanakkor eredményesen tárgyalt Brüsszelben.

Orbán szerint a terroristák bevándorlók

Orbán szerint a terroristák bevándorlók

A miniszterelnök szerint a terroristák mind bevándoroltak valamikor

Orbán Viktor a Politico-nak adott interjút, melyben a jelenleg Európát érintő legfontosabb kérdésekről beszélt, így a schengeni határokról, a terrorizmusról és Putyin Oroszországáról.

Orbán szerint Schengent kell menteni

Orbán szerint Schengent kell menteni

A dublini egyezményt halottnak tarja a magyar miniszterelnök, Schengent kell megmenteni

Orbán Viktor a köztévének adott hosszabb interjút hétfőn este, melyben az európai politika nagy kérdéseiről beszélt. Elmondása szerint a magyar titkosszolgálatok már régóta jelezték, hogy mekkora veszélyforrást jelent, ha ellenőrizhetetlen tömegek érkeznek az Európai Unióba. „A jelzések után a mi fejünkben megszólalt egy vészcsengő, máshol nem”- mondta. A veszélyt folyamatosnak és közvetlennek nevezte.

hirdetés
Magyar rendőrök Görögországban

Magyar rendőrök Görögországban

A V4-ek megállapodtak arról, hogy segítséget nyújtanak Görögországnak

Orbán Viktor leszűrte a valletta-i csúcstalálkozó tanulságát: „Néhány görög komphajókapitány a migráció elleni küzdelemben hatékonyabb, mint a 28 uniós miniszterelnök”. A magyar kormányfő Máltán, az EU-Afrika csúcs után nyilatkozott és bejelentette: a visegrádi országok rendőrökkel és határőrökkel segítik a nehézségekkel küzdő görög államot.

Orbán millióktól tart

Orbán millióktól tart

A magyar miniszterelnök Lendván beszélt a menekültválságról, találkozott szlovén kollégájával is

A szlovéniai Lendván mondott beszédet Orbán Viktor pénteken, ahol találkozott Miro Cerar szlovén kormányfővel is. „A történelem manapság ismét ránk rúgta az ajtót” - utalt a várost is súlyosan érintő menekültválságra a magyar miniszterelnök. A problémával kapcsolatban hangsúlyozta: „Soha nem látott tömeg áramlik ellenőrizetlenül befelé a határainkon, olyan népvándorlásnak vagyunk a kezdetén, amelynek a tartalékai beláthatatlanok”.

Ausztria a válság közepén

Ausztria a válság közepén

Ausztria folyamatosan küzd a migránsválsággal, Orbán Viktor felelősségét is felvetik

A magyar kormányzat szerint a sógorok belátták, hogy a menekültáradattal szemben a magyar megoldás az üdvözítő. Nyugati szomszédaink viszont állítják: azért épül kerítés és kapu a szlovén határon, hogy a menekültek áramlása biztonságos legyen.

Újból vonzó az egyházi iskolarendszer

Újból vonzó az egyházi iskolarendszer

Évről-évre egyre több diák folytatja tanulmányait egyházi iskolákban.

Megvan a Fidesz új vezetése

Megvan a Fidesz új vezetése

Már a pártkongresszus előtt összeállhat a Fideszt vezető csapat

A novemberben esedékes tisztújításon várhatóan Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Pelczné Gáll Ildikót választják majd a Fidesz alelnökeinek. Hónapok óta beszédtémák a párton belüli helyezkedések és ez nem feltétlenül tesz jót a kormánypárt népszerűségének.

hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen