POLOSKA
Az MTA kutatói már dolgoznak a hatékony poloskacsapdán

Az MTA kutatói már dolgoznak a hatékony poloskacsapdán

Az MTA növényvédelmi kutatói már dolgoznak egy hatékony poloskacsapda kifejlesztésén, amellyel reményeik szerint jelentősen csökkenthetik majd a kártevő rovarok egyedszámát - közölte kedden az MTA.

Egyelőre nincs mód a poloskák tömeges irtására

Egyelőre nincs mód a poloskák tömeges irtására

Sokfelé nagyobb számban jelennek meg a jelenlétükkel kellemetlenséget okozó – idegenhonos – poloskák, amelyek fűtött helyekre behúzódva próbálják átvészelni a telet. Noha a rovarokat elpusztítja a rovarirtó, Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Rovartani Tanszékének docense szerint a tömeges irtásuk akkor lehet eredményes, ha a biológiai védekezésre használható készítményt kifejlesztik a kutatók.

Mit tehetünk a poloskák ellen?

Mit tehetünk a poloskák ellen?

Ellepték Magyarországot a poloskák, hogy mit tudunk ellenük tenni erről beszélt a Mokkában Dr. Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének docense. Kiderült, hogy otthon mit tehetünk ellenük, illetve, hogy a mezőgazdaságban mekkora kárt tudnak okozni.

Poloskainvázió Magyarországon!

Poloskainvázió Magyarországon!

Az utóbbi 10-20 évben több, eddig nem látott poloskafaj jelent meg, elsősorban az éghajlatváltozás miatt - mondta az ELTE adjunktusa az RTL Híradónak. A legtöbben az ázsiai márványos poloskát és a zöldszínű vándorpoloskát ismerik. Sok rovar ősszel a lakásokba is bemegy, ott keres menedéket a hideg elől. Emberre a poloskák nem veszélyesek.

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen