ROVAREVÉS
A rovarevés újabb lehetséges pozitív hatását figyelték meg

A rovarevés újabb lehetséges pozitív hatását figyelték meg

Ahogyan egyre több szó esik a rovarok az emberi táplálkozásban betöltött szerepének növeléséről, úgy egyre több kutatást is találhatunk a témában, amelyek némelyike kifejezetten pozitív hatásokat vél felfedezni egyes ízeltlábúak fogyasztása esetében. Így például a Wisconsin-Madisoni Egyetem kutatója, Valerie Stull a tücsökfogyasztás az egészségre gyakorolt hatásait vizsgáló kutatása szerint – amelynek eredményeiről a Scientific Reports nevű lapban számoltak be – ezen rovarok elősegíthetik a bélrendszer mikrobiomjának egészségét.

Rovarból készült kenyeret kezdenek árulni a finn szupermarketek

Rovarból készült kenyeret kezdenek árulni a finn szupermarketek

Finnország egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata állítása szerint elsőként dobja piacra furcsa új termékét, ami nem más, mint egy rovarokból készült kenyér.

A kaméleon vadásztechnikája lassított felvételen

A kaméleon vadásztechnikája lassított felvételen

Végre láthatjuk, hogy egészen pontosan hogyan kerül a kaméleon szájába a levadászott falat - erre a puszta szemünkkel már csak azért sincs lehetőségünk, mert a hüllő akár egy század másodperc alatt is képes mintegy 97 km/h sebességgel kiölteni a nyelvét, így minden igen gyorsan zajlik.

Marha, sertés, csirke? Vagy netalán rovar?

Marha, sertés, csirke? Vagy netalán rovar?

Ha valaki igazán fehérjedús ételre vágyik, annak bizony szét kell néznie az ehető rovarok között is.

Manapság egyre többen étkeznek tudatosan. Az egészségesebb, tápértékekben, fehérjékben, vitaminokban gazdag ételeket keresik. Egy finom marhasteaket sokan szívesen megennének, ám egy tanulmány kimutatta, hogy ha valaki igazán fehérjedús ételre vágyik, annak bizony szét kell néznie az ehető rovarok között is.

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen