hirdetés
TEJTERMÉK
Évente 116 millió tonna tej és tejtermék vész kárba világszerte

Évente 116 millió tonna tej és tejtermék vész kárba világszerte

Évente 116 millió tonna tej és tejtermék, vagyis az előállított áruk 16 százaléka vész kárba világszerte a szemétbe dobás és a nem hatékony tárolási, szállítási folyamatok miatt - derült ki az Edinburghi Egyetem szakembereinek vizsgálatából.

A tejtermékek fogyasztása csökkentheti a szívbetegség kockázatát

A tejtermékek fogyasztása csökkentheti a szívbetegség kockázatát

Összefüggést talált a tejtermékek rendszeres fogyasztása és a szívbetegségek kockázatának csökkenése között nemzetközi kutatás.

Tejterméket gyártó üzemet függesztett fel a Nébih

Tejterméket gyártó üzemet függesztett fel a Nébih

Azonnali hatállyal felfüggesztette egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékek előállításával foglakozó létesítmény tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a helyszíni ellenőrzést végző szakemberek megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt az üzem élelmiszer előállítására alkalmatlan.

A tejfölök felét kifogásolta a Nébih vizsgálata

A tejfölök felét kifogásolta a Nébih vizsgálata

A 20 százalékos tejfölök majdnem felét találta élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból kifogásolhatónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztje, minden vizsgált termék tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült.

A sajtok fogyasztása jót tehet a szívünk egészségének

A sajtok fogyasztása jót tehet a szívünk egészségének

A sajtrajongók számára jó hír lehet, hogy egy friss tanulmány szerint napi 40 gramm sajt elfogyasztása kifejezetten egészséges szokás is lehet, miután megfigyelések szerint ez a „szokás” segíthet a szívbetegségek és az agyi érkatasztrófa kockázatának csökkentésében is.

hirdetés
A kefir három pozitív hatása az egészségre

A kefir három pozitív hatása az egészségre

A kefir különleges ízének és pozitív hatásainak köszönhetően rendkívül népszerű – így aztán bemutatni feltehetőleg nem nagyon kell. Nézzük tehát, miért is olyan egészséges ez a tejtermék!

Az élelmiszer ötöde megy kárba a túlfogyasztás és pazarlás miatt

Az élelmiszer ötöde megy kárba a túlfogyasztás és pazarlás miatt

A világon az összes, a fogyasztók által elérhető élelmiszernek közel 20 százaléka a túlfogyasztás és a pazarlás miatt megy kárba egy tanulmány szerint.

A tejtermékek drágulására lehet számítani

A tejtermékek drágulására lehet számítani

Hamarosan a tej, sajt, illetve más tejtermékek tejtermék ára is magasabb lehet, a jelenlegi árak ugyanis tarthatatlanná válnak a boltok számára – írta a hvg.hu.

Kevés tejterméket fogyasztanak a magyar gyerekek

Kevés tejterméket fogyasztanak a magyar gyerekek

Felmérést végzett az MDOSZ a Danone Higgy az Álmaidban focikupa országos programján

A gyerekek 30%-a mindössze heti 1-2 alkalommal iszik tejet, 8%-uk pedig egyáltalán nem fogyasztja a számukra alapvető fontosságú tápanyagokat tartalmazó folyadékot, derült ki az MDOSZ nem reprezentatív, országos felméréséből. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlása szerint a gyerekeknek naponta fél liter tej, vagy ennek megfelelő kalciumtartalommal rendelkező tejtermék, például joghurt, kefir vagy túró fogyasztása javasolt. A Danone Higgy az Álmaidban Focikupán részt vett, 6-15 évesek körében végzett felmérés szerint ugyanakkor a gyerekek szeretnek mozogni, 55%-uk a testnevelés órákon túl is jár sportfoglalkozásra.

hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen