hirdetés
Életmód

Lehet, hogy a diétás kólával fogyni is lehet?

Egyes kutatók legújabb kutatási eredményei szerint a cukormentes üdítők nemcsak, hogy nem hizlalnak, hanem még a fogyást is elősegítik!
kóla A kép illusztráció (Forrás: Parhlo.com)
hirdetés

A bristoli egyetem tudósai nem rég a szénsavas cukros és édesítőszeres üdítők szervezetre gyakorolt hatásait hasonlították egymással össze, az eredmény pedig kifejezetten megdöbbentő lett. Arra a következtetésre jutottak, hogy az édesítőszerek csökkentik az éhségérzetet, ráadásul kevesebb kalóriával terhelik meg a szervezetet, ami által segíthetnek beindítani a fogyást. A kutatás vezetője elmondása alapján a céljuk az volt, hogy megtudják az igazságot a diétás üdítőkről, ezért felhasználtak minden eddigi vizsgálatot. Állítása szerint nem azt tekintették elsődleges feladatuknak, hogy értékítéletet mondjanak ezen italok felett, hanem hogy hogyan lehetne hatásukat hasznosítani a fogyokúra kiegészítéseként.

Az eredményt természetesen nagyon sokan kételkedve fogadják, hiszen a light kóla (hasonlóan cukros változatához) inkább híresebb a káros hatásairól, mint pl. a szívbetegségek kockázatának növelőjeként. A legtöbb dietetikus ezért arra hívja fel a figyelmet, hogy ez az új kutatási eredmény ne ösztönözzön senkit a kóla fogyasztására. Annál is inkább, mert a kólagyártók többsége nem rest olyan kutatásokat finanszírozni, melynek eredményei csökkentik a kólák káros hatásairól eddig kialakított képet. Ilyet legutóbb a Coca-Cola művelt, amikor Global Energy Balance Network nevű kutatóközpontnak "nonprofit" módon adományozott. Akik rendszeresen jelentettek meg olyan publicisztikákat, melyek azt állapították meg, hogy a kóros elhízásnak és a kólafogyasztásnak nincs köze egymáshoz.

Úgy hogy, a legjobb az, ha továbbra is csak mértékkel fogyaszt az ember ilyen italokat! Ha pedig valaki fogyókúrázni szeretne, arra könnyen találhat biztosabb módszereket a rendszeres sportolás és megfelelő táplálkozás mellett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen